Pakistan: S-a început demolarea casei în care a fost ucis Osama ben Laden

Pakistan: S-a început demolarea casei în care a fost ucis Osama ben Laden

Forţele de securitate pakistaneze au început ieri demolarea casei din oraşul Abbottabad (nord-vest), în care Osama ben Laden a fost ucis anul trecut de un comando american.

"Au fost mobilizate două buldozere şi demolarea este în curs. La ea participă forţele de securitate, printre care şi militari", a declarat telefonic pentru AFP un oficial al poliţiei de la faţa locului.

Militarii au blocat accesul în clădire, au staţionat în zonă echipamente grele şi au interzis jurnaliştilor să ia imagini sau să se apropie de incintă, afirmă martorii. Reşedinţa în care Osama ben Laden se ascundea se află sub controlul forţelor de securitate, după ce liderul reţelei teroriste Al-Qaida a fost eliminat pe 2 mai 2011 de un comando american. Se pare că motivul pentru care s-a decis demolarea clădirii ar fi numărul tot mai mare de vizitatori, care pun în pericol zona, situată în mijlocul unei garnizoane, noteaza BBC. Complexul rezidenţial a fost construit în urmă cu aproximativ 6 ani. Proprietatea se întinde pe 3000 m², iar valoarea sa este estimată la peste un milion de dolari, scrie Le Monde. Potrivit primelor informaţii, Bin Laden locuia în acest complex din septembrie 2010, iar spionii americani supravegheau deja această zona.

Ne puteți urmări și pe Google News