Lăzăroiu: Primăria Capitalei va fi câştigată de un independent. Acesta nu va fi Oprescu

Lăzăroiu: Primăria Capitalei va fi câştigată de un independent. Acesta nu va fi Oprescu

Alegerile pentru Primăria Municipiului Bucureşti vor fi câştigate de un candidat independent, susţine sociologul Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial. El spune însă că învingătorul nu va fi actualul edil şef al Capitalei, Sorin Oprescu, ci unul care ar putea avea susţinerea PDL.

“La Bucureşti va câştiga un independent, dar acesta nu va fi Sorin Oprescu. Ci un independent cum era el în 2008. Dacă Oprescu poate să fie independent şi să fie susţinut de un partid, de ce nu ar putea fi şi un alt candidat independent, susţinut de un alt partid. Se poartă asta acum cu independenţii susţinuţi de partide politice. Este posibil o surpriză la Capitală şi s-ar putea ca lucrul acesta să influenţeze şi scorul la nivel naţional. Bucureştiul este foarte important ca semnal pentru toată ţara şi aşa a fost întotdeauna, chiar dacă nu mai sunt două tururi de scrutin şi va fi unul", a declarat Lăzăroiu, citat de Agerpres.

Lăzăroiu crede că democrat-liberalii ar putea alege calea USL de a susţine un candidat independent. “Traian Băsescu a intrat cu o zi înainte de campanie şi a câştigat", a mai spus Lăzăroiu.

El a atras atenţia că rezultatele la alegerile locale din oraşe precum Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara sau Iaşi va influenţa rezultatul electoral la nivel naţional.

Ne puteți urmări și pe Google News