Vai Steaua noastră! Becali: "Tătăruşanu a dormit în poartă!"

Vai Steaua noastră! Becali: "Tătăruşanu a dormit în poartă!"

Doar cu avânt şi cu disponibilitate la efort, formaţia lui Ilie Stan n-a putut răpune o echipă, Twente Enschede, mai valoroasă şi mai concretă. De la noi, doar publicul a fost la înălţime.

Steaua a pierdut aseară, scor 0-1, în faţa olandezilor de la Twente Enschede, în prima manşă a „16-imilor” Ligii Europa. Returul va avea loc joi, 23 februarie, de la ora 20.00 (în direct la PRO TV).

Deşi au dominat şi şi-au creat câteva oportunităţi bune de a înscrie, elevii lui Ilie Stan nu au putut perfora poarta olandezilor. Raul Rusescu a fost neinspirat, Stefan Nikolici a părut depăşit de miza jocului, iar Leandro Tatu a jucat împrăştiat.  Bişniţarii s-au chinuit să scape de bilete

Din pricina frigului şi a zăpezii, unii dintre suporterii care îşi cumpăraseră bilete au renunţat să se mai deplaseze la stadion. Astfel că întâlnirea de aseară nu s-a jucat cu „casa închisă”. Cu o jumătate de oră înaintea startului se mai puteau găsi bilete la bişniţari, care îi abordau pe cei interesaţi întrebându-i cât ar fi dispuşi să ofere pentru a vedea jocul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Neşu, impresionat de atitudinea fanilor

Ultraşii stelişti au pregătit o coregrafie excepţională, dedicată lui Mihăiţă Neşu, fost jucătaor al „militarilor”. Numele „Bichonului” a fost scandat de toţi cei prezenţi la stadion. Aflat la Utrecht, în Olanda, Neşu a reacţionat şi a postat un mesaj pe Facebook: „Vă mulţumesc din suflet că v-aţi gândit la mine!”.

Olandezii au fost susţinuţi de aproximativ 200 de fani, care au fost împărţiţi în mai multe zone ale stadionului. Ieri, înanintea jocului, 30 de olandezi au fost atacaţi de un grup de suporteri stelişti, în timp ce se aflau într-un bar din zona Pieţei Unirii. A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor pentru a se potoli spiritele, iar un olandez a fost rănit destul de grav.

La magazinele din incinta stadionului, ceaiul cald s-a epuizat foarte repede. Unii temerari s-au încumetat şi au cumpărat bere, chiar dacă afară a fost ger.

Ilie Stan şi-a impus punctul de vedere în faţa patronului Gigi Becali. Tehnicianul l-a titularizat pe mijlocaşul Eric Bicfalvi, chiar dacă fostul oier a cerut insistent să nu îl vadă pe jucător în teren. La fel ca în majoritatea meciurilor în care a evoluat pentru „roş-albaştri”, Bicfalvi nu a dat randament, fiind bezmetic la mijlocul terenului.

Suporterii au întâmpinat o mare problemă aseară. Multe dintre toaletele stadionului au fost închise, motivele fiind necunoscute. Optimismul n-a dispărut de tot din tabăra „militarilor”. „Dacă vom fi puţin mai proaspeţi, putem întoarce rezultatul în Olanda”, a zis Ilie Stan, pus la zid de patronul Gigi Becali, la fel ca și portarul Ciprian Tătărușanu, acuzat că „a dormit în poartă” la golul olandezilor. „Tătă” are însă o cu totul altă părere: „Nu-mi reproşez că eram ieşit din poartă. Am încercat să închid unghiul”.

  • Revedeţi AICI comentariul LIVETEXT al partidei

ANALIZĂ Patronul grupării „roş-albastre” i-a criticat din nou pe fotbaliştii săi. Vina pentru golul marcat de olandezi i-a atribuit-o portarului echipei naţionale. Aşa cum obişnuieşte să facă după înfrângerile echipei sale, Gigi Becali, patronul Stelei, a pus, la sfârşitul meciului cu Twente, tunurile pe jucători şi pe antrenorul Ilie Stan. Cel mai tare l-a supărat pe fostul oier portarul Tătăruşanu.

„E diferenţă mare de valoare”

„Când ai un portar ca Tătăruşanu, ce să mai zici? Nu se concentrează. Ce căuta el acolo? Tătăruşanu a dormit în poartă! Mai mare ruşinea, portar de doi metri şi să iei un aşa gol! Mie îmi place mai mult Stanca, dar Ilie Stan a zis să-l bage pe Tătăruşanu, că e portar de naţională”, a criticat Becali, care l-a pus la zid apoi şi pe antrenorul Ilie Stan: „Nu poţi să joci numai din entuziasm. Machado şi Bălan trebuiau trecuţi pe foaie. Nikolici a fost în plus pe teren. Ilie Stan e la început în cupele europene. A fost o experienţă, mai învaţă şi el”.

"E diferenţă mare de valoare, măi fraţilor! În fotbal se poate întâmpla orice, dar nu-mi fac speranţe pentru retur. Tatu m-a enervat, am plecat mai devreme din cauza lui”, a spus şi Mitică Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal.

FOTO: OCTAVIAN COCOLOŞ 5-2 a fost raportul ocaziilor de gol în favoarea Stelei, conform statisticii UEFA. „Militarii” au fost însă imprecişi în faţa porţii adverse, jucătorii arătându-şi limitele

"Nu-mi reproşez că eram ieşit din poartă. Am vrut să închid unghiul.“ CIPRIAN TĂTĂRUŞANU, portarul echipei de fotbal Steaua 3 partide a disputat Steaua cu Twente, toate în Liga Europa la fotbal. „Roș albaştrii” au obţinut două rezultate de egalitate, 1-1 și 0-0, şi au pierdut o dată, scor 0-1