NU cenzurii pe internet. Polonia a decis să suspende ratificarea acordului ACTA

NU cenzurii pe internet. Polonia a decis să suspende ratificarea acordului ACTA

Guvernul de la Varșovia cedează în fața protestelor, anunțând că a suspendat ratificarea acordului multilateral împotriva contrafacerilor ACTA. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul polonez Donald Tusk.

”Consider că argumentele pentru oprirea ratificării sunt justificate. Semnarea acordului ACTA nu a făcut obiectul unor consultări suficiente cu toate părţile din acest proces”, a declarat Tusk, anunţând noi ”consultări ample”.

Polonia, la fel ca alte state europene, a semnat acest acord la 26 ianuarie, în pofida unor ample proteste pe Internet şi în stradă. Mii de polonezi au manifestat timp de câteva zile împotriva ACTA, pe care o percep drept o ameninţare la adresa libertăţii de exprimare pe Internet şi un pretext pentru a închide numeroase site-uri.

”Procesul de ratificare va fi îngheţat atât timp cât nu vom fi înlăturat toate îndoielile. Aceasta va solicita, probabil, trecerea în revistă a legislaţiei poloneze. Nu putem exclude nici că, în final, acordul nu va fi aprobat”, a mai spus Tusk.

Ne puteți urmări și pe Google News

ACTA a fost negociat între Uniunea Europeană, SUA, Japonia, Canada, Elveţia, Australia, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud, Maroc şi Mexic.