Județe din sud-estul țării, afectate de VISCOL. VEZI ce drumuri au fost închise

Județe din sud-estul țării, afectate de VISCOL. VEZI ce drumuri au fost închise

Iarna creează încă probleme în zona de sud-est a României, unde viscolul și vântul puternic afectează circulația rutieră pe mai multe drumuri naționale și județene, potrivit Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR).

UPDATE 16.00 Tronsonul DN 23A Gologanu - Ciorăşti, km 11+000 - km 34+400, a fost deschis circulaţiei, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Din cauza fenomenelor meteo extreme, traficul a rămas închis pe următoarele drumuri naţionale: DN 22 Râmnicu Sărat - Băile, km 2+800 - km 30+000 DN 22F Izvoarele - Nalbant, km 6+000 - km 14+000 DN 23B Măicăneşti - Codreşti, km 0+000 - km 21+300 DN 2N Bogza - Dumbrăveni, km 8+000 - km 17+000

CNADNR precizează că traficul va fi redeschis în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice. UPDATE 13.15. Potrivit centrului Infotrafic, la ora 13.00, circulația era închisă pe următoarele drumuri naționale:

  • DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila, în judeţul Buzău;
  • DN 22F Izvoarele – Nalbant, în judeţul Tulcea;
  • DN 23A Gologanu – Ciorăşti, în judeţul Vrancea;
  • DN 23B Măicăneşti – Codreşti, în judeţul Vrancea;
  • DN 2N Dumbrăveni – Bogza, în judeţul Vrancea.

Traficul pe drumul DN 22A Cataloi (județul Tulcea) - Hârșova (județul Constanța) a fost redeschis. UPDATE 12.00. În judeţul Galaţi, 13 drumuri judeţene sunt blocate din cauza viscolului care transportă mari cantităţi de zăpadă de partea carosabilă. Potrivit subcomisarului Bogdan Carp, de la Poliţia Rutieră Galaţi, sunt zone din judeţ în care câmpul este negru, neacoperit de zăpadă, în timp ce troienele de pe drumurile judeţene ajung şi la o înălţime de aproape trei metri. În zonă se acţionează cu utilaje pentru deszăpezire, dar viscolul îngreunează efortul drumarilor. Echipele Apă Canal Galaţi, dar şi navigatorii au făcut noapte albă la Priza Dunării, pentru a preîntâmpina îngheţarea gurilor de captare şi încetarea furnizării apei potabile către zeci de mii de gălăţeni. Potrivit directorului tehnic Apă Canal, Niţă Podaru, un remorcher şi un împingător au bătut apa cu gheaţă cu elicele, în timp ce o barjă a fost poziţionată perpendicular, în amonte de Priza Dunării, acţionând ca o barieră împotriva sloiurilor care curg din ce în ce mai mult pe Dunăre. ”Deşi dimineaţa a început bine, nu se poate garanta că nu vor mai fi sincope în alimentarea cu apă a oraşului.  Temperatura apei are plus 0,8 grade Celsius, iar nivelul Dunării este în creştere. Acest lucru va face să se adune mai multe sloiuri pe Dunăre şi să blocheze din nou gurile de captare”, a spus Niţă Podaru. UPDATE 10.00 Cele trei drumuri închise marţi seară de autorităţi din cauza viscolului au fost redeschise traficului rutier miercuri dimineaţă, potrivit reprezentanțiilor Prefecturii Neamț. Astfel, a fost reluată circulaţia pe DJ 157 Hoiseşti - Făurei, DJ 157H Dochia -Băluşeşti - Itrineşti şi DC 91 ce face legătura cu satul Bogzeşti din comuna Secuieni.   Din cauza viscolului și a zăpezii de pe carosabil, circulația era întreruptă, la ora 9.15, pe următoarele drumuri naționale:

  • DN 22 Râmnicu Sărat - Băile, județul Buzău
  • DN 22A Cataloi (județul Tulcea) - Hârșov (județul Constanța)
  • DN 22F Izvoarele - Nalbant, județul Tulcea 
  • DN 23A Gologanu - Ciorăști, județul Vrancea
  • DN 23B Măicănești - Codrești, județul Vrancea
  • DN 2N Bogza - Dumbrăveni, județul Vrancea

De asemenea, în Dobrogea, viscolul a afectat și traficul feroviar, circulația pe ruta Medgidia - Tulcea fiind oprită din cauza sulurilor de zăpadă de pe linia ferată. Tot din cauza condițiilor meteo nefavorabile, porturile Constanța Nord, Constanța Sud, Mangalia și Midia au fost închise. Un convoi de barje fără încărcătură a rămas captiv în gheţuri pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, în noaptea de marţi spre miercuri, după ce legăturile dintre două barje s-au desfăcut la scurt timp după ce a trecut de Ecluza Cernavodă. Potrivit directorului general al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile (CN ACN), Valentin Zeicu, incidentul s-a petrecut după ce legăturile dintre două barje, din totalul de şase câte alcătuiesc convoiul condus de împingătorul Sidex 6, s-au desfăcut şi întregul ansamblu s-a desfăcut în evantai la prima curbă de pe canal, la aproximativ cinci kilometri după ce a trecut de Ecluza Cernavodă. ”Se mai întâmplă astfel de evenimente iarna. După incident convoiul a trebuit să rămână în zonă pentru a-şi recupera barjele desfăcute şi astfel şenalul a îngheţat, convoiul respectiv având unităţile de transport goale. Astăzi urmează să vină de la Galaţi pe canal alte două convoaie cu câte patru barje fiecare şi astfel vom reuşi să redeschidem şenalul, urmând ca ulterior toate cele trei convoaie de barje să vină în Portul Constanţa la încărcare. După-amiază un convoi cu minereuri va pleca spre Galaţi şi astfel şenalul va fi păstrat operaţional”, a declarat miercuri Zeicu. Apa Canalului Dunăre-Marea Neagră a început să îngheţe în urmă cu 48 de ore iar în prezent gheaţa are grosimea de 10 centimetri. CITIȚI ȘI:

  • GER NĂPRAZNIC. Capitala îngheaţă azi la - 20 de grade C. VEZI temperaturile din toată țara

Ne puteți urmări și pe Google News