Actualitate
Cinci ponturi pentru prepararea unei salate cu adevărat sănătoasă
- Dan Istratie
- 25 ianuarie 2012, 12:59
Atunci când vorbim de feluri de mâncare bune pentru starea noastră de sănătate, poate primele exemple care ne vin în minte sunt diferite feluri de salate. Puţin lume ştie însă că nu orice fel de salată ne face bine.
Pentru că nu orice fel de salată este sănătos, specialiştii în nutriţie de la o clinică din Cleveland a dat publicităţii câteva ponturi pentru ca salatele pe care le mâncăm să devină cu adevărat bune pentru sănătatea noastră.
Salatele care conţine dressinguri sau toppinguri bogate în grăsimi, chiar dacă vorbim de o salată, ne pot afecta la fel de mult ca toate celelalte alimente dăunătoare corpului.
- Sunt de evitat toppingurile care conţin grăsimi, cum ar fi cele din crutoane, bucăţele de şuncă, sosurile cremoase, ouă şi brânză
- Specialiştii ne recomandă să adăugăm salatei proteine sănătoase care sunt conţinute de nuci, alune sau seminţe
- Puteţi renunţa definit la dressingul salatei şi să stoarceţi o lămâie pentru a-i da un gust acrişor natural
- Dacă vrei neaparat dressing, optează pentru cele care au nu au grăsimi sau au cât mai puţine
- Atunci când foloseşti dressing pentru salată, amestecă bine întreg conţinutul şi răspândeşte-l în egală măsură pe toată suprafaţa salatei.
Recomandările noastre