Asigurare pentru silicoane! Ce ţară vrea să o introducă
- Dan Istratie
- 21 ianuarie 2012, 18:40
Ca urmare a scandalului implanturilor mamare de slabă calitate, autorităţile intenţionează să impună un sistem de asigurare pentru paciente. Pentru cele care au deja implanturile de proastă calitate, care le pot pune viaţa în pericol, guvernul britanic promite înlocuirea lor gratuită.
Sir Bruce Keogh, conducătorul unei anchete guvernamentale, în Marea Britanie, privind reducerea riscurilor pe care le presupun operaţiile de mărire a sânilor, a declarat că a găsit o metodă prin care “consumatorii” ar putea fi protejaţi: asigurarea de sănătate specială pentru operaţia de implant mamar. El a explicat, în presa britanică, că doreşte instituirea unui “fond de protecţie”, la care să cotizeze companiile care au ca activitate chirurgia estetică. Totuşi, există temerea că preţul acestei taxe va fi plătit tot de beneficiarii operaţiilor, în loc să fie suportat de către firme. Mai exact, firmele ar putea creşte nejustificat preţul unei operaţii. Aproximativ 40.000 de femei din Marea Britanie şi-au făcut operaţii cu implanturi fabricate de o firmă franceză, implanturi care acum sunt interzise din cauza substanţelor periculoase pe care le conţin. Operaţii gratuite de înlocuire Deşi nu există dovezi că implanturile de tip PIP, cele care au fost atât de controversate, ar putea provoca efecte negative, Ministerul Sănătăţii din Marea Britanie le asigură tuturor femeilor care şi-au făcut astfel de implanturi operaţii gratuite pentru eliminarea şi înlocuirea acestora, dacă prima intervenţie chirurgicală a fost făcută într-un spital de stat. Chiar şi pentru femeile care au făcut operaţia estetică la un spital privat, dacă între timp acesta s-a desfiinţat, ele vor putea face operaţia de îndepărtare a silicoanelor toxice gratuit într-un spital de stat, însă înlocuirea se va face doar contra-cost. Firma Harley Medical Group, cea care a efectuat peste 14.000 de intervenţii chirurgicale de mărire a sânilor, utilizând controversatele implanturi, refuză să le facă gratuit pacientelor operaţiile de înlocuire a implanturilor toxice, deşi guvernul le reaminteşte că au o datorie morală faţă de acestea.
De la respingerea implantului la cancer Implanturile PIP se rup foarte uşor şi conţin aditivi toxici care nu sunt compatibili cu organismul uman. Reacţiile adverse sunt multiple, de la respingerea materialului de către corp până la cazuri de cancer mamar, asa cum s-a întamplat in Franta.