Grup de musulmani: "Homosexualii ar trebui condamnaţi la moarte"

Grup de musulmani: "Homosexualii ar trebui condamnaţi la moarte"

Cinci musulmani din Marea Britanie sunt judecaţi pentru că au răspândit mesaje homofobe. Bărbaţii au scris pliante pe care le-au oferit musulmanilor care au venit, în iulie 2010, moscheea Jamia din oraşul Derby. Intitulate "Pedeapsa cu moartea?", pliantele incitau la ură şi la violenţă faţă de homosexuali.

Ihjaz Ali (de 42 de ani), Mehboob Hussain (45 de ani, Umar Javed (38 de ani, Razwan Javed 27 (de ani) şi Kabir Ahmed (28 de ani), sunt acuzaţi că au distribuit aceste pliante şi că le-au lăsat şi în cutiile poştale ale locuitorilor din cartier.

Procesul lor a început astăzi. Bărbaţii au negat acuzaţiile de la începutul acestui scandal şi spun că sunt nevinovaţi. Procurorul de caz Bobbie Cheema a declarat astăzi, în faţa juraţilor că cei cinci bărbaţi acuzaţi se fac vinovaţi "de incitare la crimă. Ei au făcut parte dintr-un grup restrâns de persoane care au distribuit materiale oribile şi ameninţătoare, cu pasaje din texte religioase, al căror scop a fost să instige la ostilitate faţă de persoanele homosexuale", a mai susţinut Bobbie Cheema în pledoaria sa.

Pliantul intitulat "Pedeapsa cu moartea?", care susţine execuţia ca singură modalitate de a şterge păcatul homosexualităţii din societate, a fost înmânat trecătorilor din faţa moscheii Jamia, pe 2 iulie 2010.

Ne puteți urmări și pe Google News