Liderul naționaliștilor bulgari: Șefii clanurilor de romi trebuie EXECUTAŢI!

Liderul naționaliștilor bulgari: Șefii clanurilor de romi trebuie EXECUTAŢI!

Liderul formațiunii naționaliste Ataka din Bulgaria a relansat ideea reintroducerii pedepsei capitale pentru cei care comit crime grave, vizați fiind în primul rând liderii clanurilor de romi.

Inițiativa liderului partidului Ataka, Volen Siderov, vine după ce recent trei romi au fost acuzați că ar fi complotat pentru uciderea lui Oleg Ianev, procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Casație, și a altor doi oficiali.

Siderov a declarat că toți presupușii capi ai clanurilor de romi ar trebui ”executați”.

”Papa, Țarul, sunt criminali care au furat de la noi în toți acești ani. Ei ar trebui să fie împușcați, nu să li se ia interviuri”, a declarat Siderov într-un interviu pentru postul TV7, potrivit Novinite.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit unor informaţii neconfirmate şi difuzate de postul naţional de televiziune BNT, doi dintre suspecţii arestați sunt fraţi şi sunt originari din oraşul Levski din nord-vestul ţării, în timp ce al treilea este Lyubomir Iliev-Kadravici. Se pare că celebrul Kiril Rașko, supranumit ”Țarul”, ar fi fost complice la pregătirea operațiunilor de asasinare, în perioada septembrie-octombrie 2011. Suspecţii ar fi plătit 100.000 de euro pentru uciderea procurorului Ianev.