Cel mai ridicat nivel de poluare din istorie, la Hong Kong

Cel mai ridicat nivel de poluare din istorie, la Hong Kong

Hong Kong rămâne unul dintre cele mai poluate oraşe din lume. În publicaţia "South China Morning Post" se relatează despre faptul că, în 2011, în Hong Kong s-a atins cel mai ridicat nivel de poluare.

Situaţia pune în dificultate statutul oraşului ca centru financiar al Asiei, întrucât directorii executivi sunt tentaţi să ia în calcul relocarea, pe motiv că poluarea le pune în pericol sănătatea. Calitatea tot mai slabă a aerului, din cauza emisiilor autoturismelor şi a poluării industriale, a condus deja la o relocare a multor companii în Singapore.

Dintr-un raport al Departamentului pentru Protecţia Mediului, publicaţia "South China Morning Post" a relatat, săptămâna trecută, că trei indicatoare a calităţii aerului din cartierele comerciale Causeway Bay şi Mong Kok, arătau, la momentul inspecţiei, o cotă de poluare care depăşea cu 20% cotele normale.

Situaţia este cu adevărat alarmantă, ţinând cont că aceleaşi indicatoare arătau, în 2005, o depăşire a nivelului de poluare de numai 2%. Este o creştere de 10% în numai şapte ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nici în cartierul financiar din Hong Kong, sediul central al unor bănci internaţionale - HSBC Holdings Plc sau Goldman Sachs Group Inc - situaţia nu este mai bună. Indicatorii sar peste cotele normale, în cea mai mare parte a timpului.

Jurnaliştii de la "South China Morning Post" mai scrie că Guvernul a promis o serie de măsuri care să reducă poluarea şi să îmbunătăţească aerul din Hong Kong. Noile obiective de îmbunătăţire a calităţii aerului vor fi discutate, curând, de autorităţile chineze.