Ucis în Israel, de un bărbat deghizat în Moş Crăciun

Ucis în Israel, de un bărbat deghizat în Moş Crăciun

Un bărbat deghizat în Moş Crăciun este principalul suspect în asasinarea preşedintelui unei Asociaţii bisericeşti ortodoxe din Jaffa, lângă Tel Aviv. Incidentul a avut loc în timpul unei procesiuni religioase cu ocazia Crăciunului ortodox pe stil vechi, dar autorităţile au precizat că asasinatul nu a avut o motivaţie interconfesională.

Deşi nu era prelat, Gabriel Cadis (60 de ani) conducea comunitatea ortodoxă locală din Jaffa. La finele anului trecut, Cadis a fost reales în funcţie pentru a treia oară, rezultat care a alimentat tensiunile între liderul asociaţiei şi rivalii săi, anunţă Reuters.

Din declaraţiile martorilor, în timpul procesiunii religioase, un bărbat deghizat în Moş Crăciun s-a apropiat de Cadis şi l-a înjunghiat, după care s-a pierdut în mulţime. Victima a fost transportată la spital, însă medicii nu au reuşit să-i salveze viaţa.

Nicio persoană nu a fost reţinută până în acest moment, anunţă autorităţile. Poliţia israeliană, care a creat o echipă specială pentru a-l descoperi pe asasinul lui Gabriel Cadis, de profesie avocat şi contabil.

Ne puteți urmări și pe Google News