Egipt: Procurorii cer spânzurarea lui Hosni Mubarak

Egipt: Procurorii cer spânzurarea lui Hosni Mubarak

Procuratura egipteană a cerut astăzi pedeapsa cu moartea prin spânzurare pentru fostul președinte egiptean Hosni Mubarak, acuzat de uciderea manifestanților în timpul protestelor populației din 2011.

”Legea prevede pedepsa cu moartea pentru crimele cu premeditare”, a afirmat procurorul Moustafa Souleimane, la finele rechizitoriului, în fața tribunalului din Cairo, unde fostul lider egiptean este judecat. Acesta susține că Mubarak, dincolo de ordinul pe care îl putea da, nu avea cum să ignore focurile de armă care se trăgeau asupra oamenilor ce protestau față de regimul său.

”Președintele Republicii este responsabil de protejarea populației. Iar chestiunea nu este doar de a ști dacă a dat sau nu ordine pentru uciderea manifestanților, dar și pentru a ști de ce nu a intervenit astfel încât să stopeze violențele împotriva manifestanților”, a mai declarat el. Ieri, procurorul Souleimane preciza că are dovezi solide privind implicarea lui Mubarak în uciderea manifestanților, în timpul revoltelor populare din Egipt. În vârstă de 83 de ani, Mubarak este judecat pentru că a ordonat uciderea a circa 850 de oameni în timpul revoltelor din Egipt, care au culminat, în februarie, cu îndepărtarea sa de la putere. Dacă va fi găsit vinovat, Mubarak riscă pedepsa cu moartea. Fostul lider de la Cairo a fost internat, în ultimele luni, într-un spital militar de lângă Cairo, iar la toate audierile a fost adus în fața instanței pe o targă.

Ne puteți urmări și pe Google News