Legăturile lui Dan Barna cu Venezuela

Legăturile lui Dan Barna cu Venezuela

Liderul USR Dan Barna face parte, alături de alți nouă parlamentari, din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Venezuela.

Deputatul PMP Marius Pașcan, care face și el parte din grup, a explicat, pentru EVZ, că potrivit cutumei la începutul mandatului fiecare parlamentar trebuie să adere la un grup de prietenie cu o țară, dar este doar un gest simbolic.

De exemplu, acest grup de prietenie cu Venezuela nu s-a întrunit niciodată. Se activează doar atunci când se stabilesc relații bilaterale sau când au loc vizite ale delegațiilor și parlamentarii sunt solicitați să se implice. Deputatul PMP mai spune că apartenența la un grup nu-l împiedică pe un ales să fie interesat sau să se implice în activitatea altui grup de prietenie.

Totuși, apartenența la grup se face și în funcție de afinități.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Președintele grupului este senatorul PSD Doru Pănescu, vicepreședinte, deputatul liberal Adrian Oros și secretar, Ștefan Ovidiu Popa (PSD). Ceilalți membri sunt: Aida Căruceru (PSD), Fejer Odon (UDMR), Damian Florea (Pro Europa), Gavrilă Ghinea (PNL) și Neculai Iftimie (PSD).

Dan Barna este candidatul Alianței USR PLUS la președinția României.

El are mari probleme atât în partid, unde este acuzat că a înlocuit democrația cu dictatura, cât și de ordin moral. Așa cum arată Evenimentul zilei, Dan Barna a fost un abonat la banii statului, practică pe care a contestat-o la ceilalți politicieni. El ar fi câștigat din contracte, pe care a recunoscut că le-a câștigat legal, milioane de euro.