Elena Băsescu: Tinerii instituționalizați au probleme reale în a se integra pe piața muncii

Elena Băsescu: Tinerii instituționalizați au probleme reale în a se integra pe piața muncii

Potrivit unui studiu recent realizat de Institutul pentru Cercetarea Calităţii Vieţii, tinerii instituţionalizaţi au probleme reale în a se integra pe piața muncii, sunt vulnerabili și neîncrezători în forțele proprii, a afirmat fostul europarlamentar Elena Băsescu.

"Este nevoie de o strategie solidă și coerentă pentru a înlesni intrarea acestor tineri în colectivitățile din afara centrelor sociale în care și-au petrecut cea mai mare parte a vieții. Sunt oameni cu un potențial uriaș și pot avea o contribuție semnificativă la dezvoltarea economică a țării. Consider că este nevoie atât de implicarea autorităților statului, cât și a mediului privat, astfel încât să oferim tuturor tinerilor o șansă egală și corectă la un viitor luminos", a spus Elena Băsescu.

Fostul europarlamentar a adăugat că de multe ori, tinerii instituționalizați trebuie ajutați și de societate pentru a se integra.

"Pentru asta, trebuie însă ca şi societatea în ansamblu să facă un efort de integrare pentru această categorie. Nu de multe ori tinerii instituţionalizaţi se lovesc de bariera prejudecăţilor şi îşi construiesc mecanisme de protecţie care îi îndreaptă pe un drum greşit. Dacă am fi mai toleranţi şi mai deschişi faţă de ei, cu siguranţă integrarea în societate şi în câmpul muncii le-ar fi mult mai uşoară", a mai spus Elena Băsescu.

Ne puteți urmări și pe Google News