Reprezentant BERD: Companiile neviabile NU MAI trebuie FINANŢATE

Reprezentant BERD: Companiile neviabile NU MAI trebuie FINANŢATE

Structura creditelelor neperformante din regiunea Europei de Sud Est este eterogenă, acestea fiind concentrate în special în zona corporaţiilor, a spus astăzi Bojan Markovic, economist şef pentru regiunea Europei de Sud-Est în cadrul Băncii Europene pentru reconstrucţie şi dezvoltare.

“Corporaţiile au avut tendinţa de a se împrumută de la mai multe bănci, iar soluţia restructurării acestor credite va fi greu de găsit. Trebuie aflat ce corporaţii sunt viabile şi nu mai trebuie irosite resurse pentru companiile care nu sunt viabile” a spus Bojan Markovic.Acesta a subliniat că spre deosebire de alte state, România nu a demarat un program amplu de restructurare a creditelor neperformante.

Preşedintele Exim Bank România, Traian Halalai a subliniat însă că, băncile locale se confruntă cu o serie de problem legale şi de alt ordin care impedica restructurarea acestor credite. “ Pe măsură ce aceste obstacole vor fi depăşite, va reveni şi procesul de creditare” a spus Halalai, prezent la rândul sau la evenimentul The Economist.

Ne puteți urmări și pe Google News