Larisa Iordache n-a salvat onoarea

Larisa Iordache n-a salvat onoarea

Vedeta lotului național a câștigat, ieri, cea de-a doua medalie de argint de la Nanning.

Larisa Iordache, vedeta delegației României, a strălucit în probele Campionatelor Mondiale de la Nanning (China), de unde se va întoarce acasă cu două medalii de argint, adjudecate la individual compus și la sol.

A căzut de pe bârnă

Astfel, ieri, gimnasta noastră a ocupat a doua treaptă a podiumului, după ce a fost notată pentru evoluția sa cu punctajul de 14.800.

Ne puteți urmări și pe Google News

Larisa a fost depășită de americanca Simone Biles (15.333 puncte), iar bronzul i-a revenit rusoaicei Aliya Mustafina (14.733 puncte).

Simte că mai poate progresa

Tot ieri, Larisa a participat și în finala de bârnă, unde a terminat pe poziția a cincea, după ce și-a pierdut echilibrul și a căzut de pe aparat. Vineri, tânăra sportivă a cucerit medalia de argint la individual compus, fiind prima medalie din această probă a României după o pauză de șapte ani. În aceeași finală, Ștefania Stănilă s-a clasat doar pe locul al 19-lea.

„E un rezultat bun, sunt mulţumită de ce am realizat, dar asta nu înseamnă că nu pot să evoluez şi mai bine, pentru că îmi doresc și mai mult. Sunt foarte fericită că am cucerit aceste medalii, sunt foarte mândră, pentru că am muncit intens zi de zi pentru a ajunge pe podiumul Campionatelor Mondiale”, a declarat Iordache, la finalul competiției de la Nanning.

Așadar, de legația României se va întoarce de la Nanning cu cele două medalii de argint câștigate de Larisa Iordache și cu locul al patrulea obținut în proba pe echipe.

Rezultatele sunt încurajatoare, ținând cont de faptul că antrenorii-coordonatori, Cristian și Lăcrămioara Moldovan, dar și Lucian Sandu, abia au preluat frâiele primei reprezentative. Pentru tehnicieni, testul major, înaintea JO din 2016, se va da anul viitor, la Campionatul Mondial ce va avea loc în Scoția, la Glasgow.