În fiecare an, în 24 septembrie, se serbează Ziua presei rome în România.
„Ziua presei rome din anul 2014 ne găseşte într-o perioada foarte dificilă din diverse puncte de vedere. Astfel susţinerea unui proiect media al romilor se dovedeşte a fi oproblemă majoră într-o societate în care nu avem nici un suport . Presă neroma foloseşte fiecare ocazie de a arată latura negativă a comunităţii rome, iar nouă, celor din presă romă care suntem dispuşi să prezentăm şi aspecte pozitive, ni se pun beţe în roate", a declarat Aurel Pascu, fondatorul și managerul general al Gipsy Media Cluj, singura televiziune romă din România,
„Nu credem că se doreşte o presă romă puternică, aşa cum nu se doreşte în general o presă puternică. Nu suntem sprijiniţi nici de către reprezentanţii organismelor politice ale etniei rome din România", a adăugat el.
"Ziua această- noi presă rom[ din România o „sărbătorim” cu tristeţe într-o Românie cu prejudecăţi, chiar și după un sfert de veac de aşa-zisă democraţie. Referitor la subiectul politic al momentului alegerile prezidenţiale, vedem o sumedenie de candidaţi de diverse naţionalităţi (români,maghiari,saşi), dar am fi dorit să avem şi un candidat de origini rome sau poate avem printre cei care s-au ansat în cursa pentru Cotroceni.
Din 24 Septembrie 1932 şi până la 8 Martie 1938 s-au tipărit, la Craiova, 70 de numere ale ziarului "Timpul", editat de un grup de intelectuali Romi şi neromi (Aurel Th. Manolescu Dolj, Marin I. Simion, N. St. Ionescu, C. Nicolăescu–Plopşor).
Între anii 1934 şi 1935, la Calbor (Făgăraş), ţăranul Rom Naftanailă Lazăr a editat ziarul "Neamul ţigănesc".
Din Noiembrie 1934 şi până în anul 1940 au apărut, la Bucureşti, 14 numere ale publicaţiei "Glasul Romilor", ce l-a avut ca director fondator pe Gheorghe Niculescu. Astfel, la 24 septembrie este Ziua Presei Rome în România.