Fiecare român cu durerea lui. În atenția Ministerului de Finanțe și a Prim-Ministrului „Cel care face discriminare este Statul”

Fiecare român cu durerea lui. În atenția Ministerului de Finanțe și a Prim-Ministrului „Cel care face discriminare este Statul”

Stimată doamnă Redactor Șef, Vă scrie un cetățean al României, un mic întreprinzător, cu rugămintea de a analiza posibilitatea de a publica, pentru a ajunge la cunoștința Ministerului Finanțelor și a Primului Ministru cele de mai jos.

Am luat la cunoștință de noile modificări la Codul Fiscal, prin care locuințele ce sunt folosite și pentru activități comerciale, vor fi impozitate ca și spațiile socetăților comerciale și vor fi, în același timp, obligate la reevaluări periodice.

Este o măsură gravă, cu consecințe asupra locurilor de muncă. Iată explicațiile:

-sunt asociat unic la o societate cu 10 salariați. Din lipsa spațiului la sediul social, închiriat, am deschis un punct de lucru la locuința mea (15 mp.)

-la acest punc de lucru, lucrează doi salariați, care îmi aduc un venit brut lunar de 7.200 lei și venit net (827 lei). - din venitul net de 827 lei, pe lângă faptul că plătesc obligațiile față de Asociația de Proprietari, pentru cei doi salariați, trebuie să plătesc un impozit majorat plus onorariul evaluatorului, ceea ce mă duce cu gândul că nu este rentabil și, ca urmare, am luat hotărârea să închid punctul de lucru.

- Guvernul României justifică introducerea impozitării menționate pentru faptul că este discriminare față de vecini. - motivarea guvernului nu are nicio valoare pentru că nu există nicio discriminare față de vecini, dimpotrivă, vecinii nu și-au redus spațiul de locuit, nu sunt incomodați, nu plătesc salarii și nici impozite la stat. Măsura închiderii punctului de lucru va avea următoarele consecințe:

-voi trimite în șomaj, doi cetățeni ai acestei țări, care vor lua drumul străinătății fiindcă au obligații față de copiii lor (fiecare are câte doi copii).

-statul va pierde suma de 3.739 de lei, din care, contribuții angajator (835 lei), contribuții salariați (495 lei), impozit salarii (368 lei), impozit venit angajator (216 lei), impzit dividende (157 lei) TVA de plată (1.148 lei), precum și 520 lei TVA pe care salariații o vor plăti din salariu la cumpărarea bunurilor și serviciilor necesare. Într- un an va pierde suma de 44.486 lei. -voi pierde venitul net de 827 lei, dar nu voi mai plăti obligații față de Asociația de Proprietari, nici impozit pe clădire majorat și nici onorariul evaluatorului, așa că pierderea personală este incomparabilă cu pierderea statului și nu voi mai fi nici incomodat de spațiul de locuit.

-nu se face discriminare față de vecini, așa cum am explicat mai sus. Cel care face discriminare este Statul...pentru că face amnistii și pentru cei care au greșit și au păgubit bugetul, iar pe mine mă taxează, dacă nu achit la timp sumele declarate șimi pune în spate noi taxe și impozite pentru a acoperi golul lăsat de cei amnistiați, restituie transportatorilor o parte din supraacciză, în timp ce noi, împreună cu populația, suportăm totul.

Cu mult respect și deosebită considerație,

Gheorghe Ionescu, Județul Argeș

Gânduri bune din Austria

Stimați prieteni,

Sunt un fan al Evenimentului zilei. Nu lungesc vorba și vreau să pun în discuție o problemă de care aș dori să vă ocupați dumneavoastră. Cunoaște toată lumea că Dacia Pitești are nevoie de o legatură mai directă între Pitești și Sibiu. Eu am 80 ani și am la activ două licențe în Politehnică, prin urmare propunerea este cât se poate de serioasă. Cunoașteți că între Pitești și Sibiu este construită o cale ferată care, după revoluție, a fost neglijată de toate guvernele. Investiția pentru terminarea acestei căi de comunicație este mult mai mică decât investiția pentru o autostradă între Pitești și Sibiu. Întrebarea pe care o pun este: de ce guvernul nu termină această lucrare începută de Ceaușescu ca să dea posibilitatea uzinei Dacia să transporte producția pe calea ferată mai repede și mai ieftin decat un transport pe autostradă? Poate cineva analizează această lucrare părăsită pentru care mulți tineri ai României au lucrat în brigăzi de muncă voluntară cu mult entuziasm. Teodorașcu Gheorghe

Dragi cititori,

Această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dvs. pe adresa: „Evenimentul zilei, bd. Dimitrie Pompeiu nr 6, sect. 2, București”. Cea mai interesantă epistolă -Scrisoarea săptămânii - va fi premiată cu un abonament pe trei luni la EVZ.

Vă rog să treceți și un număr de telefon, pentru a vă putea contacta ușor. Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată!

Simona Ionescu, redactor șef