Bodyguarzii unui șef al Senatului, prezentați ca parlamentari la sediul NATO

Bodyguarzii unui șef al Senatului, prezentați ca parlamentari la sediul NATO

Evenimentul zilei din 14 iulie 1992 publica o dezvăluire ce îl punea într-o poziție ridicolă pe unul dintre cei mai importanți oameni ai statului, vicepreședintele Senatului Oliviu Gherman.

 Acesta era și șeful FDSN, formațiunea precursoare a PSD. „Aflat în vizită la sediul NATO de la Bruxelles, Oliviu Gherman și-a luat după el, prin birouri, și cele două gărzi de corp, pe care apoi le-a prezentat gazdelor ca fiind parlamentari ai României. Jenat, probabil, dnul Gherman nu a putut mărturisi gazdelor că a venit la NATO flancat de oameni înarmați până în dinți și i-a recomandat pe membrii gărzii de corp drept cinstiți și onorabili aleși ai poporului. Oficialitățile de la NATO au luat de bune afirmațiile senatorului din Oltenia și nu con tenesc, de atunci încoace, să trimită celor doi «aleși la 20 mai» corespondență. Care corepondență ajunge mai întâi la Camera Deputaților, de aici ea este orientată spre Senat, de unde revine în Dealul Mitropoliei. Dar și aici, adrisanții tot necunoscuți rămîn...”, nota EVZ.

CV

Oliviu Gherman, fizician ca pregătire, a fost președinte al Senatului în perioada 1992-1996. În aceeași perioadă a fost și președinte al PDSR, actualul PSD. Gherman a fost senator din 1990 până în 2001, când a fost numit ambasador la Paris. Are 84 de ani. El era celebru pentru gafele pe care le comitea deseori, cea mai cunoscută fiind cea legată de soția regelui Mihai, el declarând într-un interviu că „am avut-o pe regină”.

Ne puteți urmări și pe Google News

CV

Autorul articolului, Tiberiu Brăescu, a fost unul dintre cei mai buni reporteri acreditați la Parlament. El a lucrat la Evenimentul Zilei până la jumătatea anilor 1990, apoi s-a mutat la Ziua. Din păcate, Tiberiu nu mai este astăzi în viață.