Aurel Radu își face hotel, dar nu vede problemele de la metrou

Aurel Radu își face hotel, dar nu vede problemele de la metrou

În timp ce spune că prezența șobolanilor în stații este o situație arhicunoscută, lifturile ba merg, ba nu și trenurile se strică des, șeful METROREX se ocupă de afacerile personale.

Șeful Companiei Metrorex, Aurel Radu, se pare că este un bun manager doar când vine vorba de afacerile lui personale. Nu la fel se poate spune despre gestionarea serviciului de transport în comun subteran.

În timp ce afacerile lui înfloresc, în subteran trenurile au tot mai multe defecțiuni, șobolanii au invadat peroanele, iar lifturile destinate persoanelor cu dizabilități și mamelor cu copii, ba merg, ba nu merg și sunt băgate în revizie.

Concret, Aurel Radu, împreună cu asociatul lui Gheorghiță Săndel, au cerut Municipalității să le aprobe un Plan Urbanistic de Detaliu care prevede construirea unei clădiri cu patru etaje, ultimul retras, în care se prevede amenajarea de spații de birouri, spații comerciale și a unui hotel.

Construcție în zonă protejată

Imobilul ar urma să fie construit în zona protejată Lipscani, potrivit planului care se află pe masa edililor Bucureștiului și care ar urma să fie aprobat de aleșii generali ai Capitalei.  În tot acest timp, se pare că șeful Metrorex ori nu are timp să rezolve problemele de  la metrou, ori nu este în stare.

În timp ce în cazul lifturilor el susține că nu erau stricate și că se face revizie, în cazul șobolanilor a precizat, pentru EVZ, că „este o situație arhicunoscută”.  

„Prezența șobolanilor în București este, din păcate, o situație arhicunoscută, aceasta constituind o mare problemă nu numai pentru societatea noastră ci și pentru întreaga Capitală. Societatea ce se ocupă cu deratizarea face eforturi pentru a îi ține departe de spațiile subterane, însă aceștia, din cauza numărului foarte mare, continuă să migreze de la suprafață către stațiile și tunelele de metrou”, a fost răspunsul dat de director la solicitare EVZ, privind problema șobolanilor.

Până acum un an, când societatea nu era condusă de director, pe peroanele metrourilor nu se puteau zări șobolani în amiaza mare și nici nu ieșeau pe scările stațiilor de metrou.

Ne puteți urmări și pe Google News