Procuroarea care corespondează cu Voiculescu și-a declarat fiul nebun pentru a-l scăpa de închisoare

Procuroarea care corespondează cu Voiculescu și-a declarat fiul nebun pentru a-l scăpa de închisoare

Fostul procuror Angela Nicolae a declarat la ultimul termen de judecată că fiul ei, Daniel Nicolae, este alcoolic și bolnav psihic, deci nu a avut discernământ când cerea bani în numele ei de la un afacerist arab pentru a-i rezolva problemele din justiție. După câteva luni de arest, ea se declară victima ”ciumei băsiste” și susține că procesul lui Voiculescu este unul fabricat.

Pe 20 iunie, înaintea procesului, Angela Nicolae i-a înmânat fiului său arestat o sticlă de suc în care susținea că este apă. Imediat, jandarmul care-l păzea i-a luat sticla și i-a cerut fostei procurorului să-i aducă apă într-o sticlă sigilată. După acest incident, inculpatii au fost întrebați de trei judecătoare de la instanța supremă dacă recunosc faptele de care sunt acuzați pentru a beneficia de reducerea pedepsei cu o treime. Angela Nicolae nu a recunoscut nimic. Când a venit rândul fiului său, avocata acestuia a cerut să nu răspundă deoarece ar fi sub influența medicamentelor.

Amenințări că se omoară

Apărătorii au cerut o expertiză care să stabilească dacă la data comiterii faptelor, Daniel Nicolae (30 de ani) a avut discernământ. Cu toții au susținut că fiul procuroarei este nebun și nu poate răspunde pentru faptele sale. La fel a susținut și mama sa, arătând că a încercat să se sinucidă în închisoare, că nu i se dau medicamentele necesare și că nu înțelege ce i se întâmplă. Procurorul DNA s-a opus acestei cereri și a susținut că nu se poate stabili dacă Daniel Nicolae era sănătos sau nu la cap în urmă cu un an când făcea presiuni pe un afacerist pentru a obține bani. În plus, avocații au mai cerut suspendarea procesului până când vine concluzia acestui test, deoarece un potențial nebun nu poate participa la un proces penal. ”În calitate de mamă vă spun că fiul meu are probleme psihice din 2007. Suferă de tulburare psihotică acută, idei paranoice și fixiste”, a apucat să spună Angela Nicolae după care a vărsat câteva lacrimi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alcool în închisoare

Apoi a încercat să explice ce a auzit ea că s-a întâmplat în penitenciar la Rahova. ”Știu de la tatăl său și de la prietena sa care l-au vizitat la penitenciar. În celulă avea țigări Kent pe care le schimba pe alcool. A consumat mult alcool în penitenciar, de asta a fugit de acasă pe când era arestat la domiciliu”, a precizat Nicolae. Imediat, judecătorele i-au sugerat să se adreseze cu o plângere conducerii penitenciarului și a oprit șirul declarație.

Întrebat a doua oară dacă recunoaște faptele, Daniel Nicoale a susținut că nu. ”Vreau să ma eliberați, nu mai pot sta în arest preventiv, am depresii foarte mari. Am nevoie să ies din cameră mai des, trebuie să mai dau telefoane...”, a arătat fiul procuroarei.

Vrea să declare și nu prea

La rândul ei, mama Angela a precizat că dorește să dea declarații în apărarea sa dar nu la acel termen deoarece a luat medicamente și nu se simte în stare. Totuși, a cerut să fie cercetată sub control judiciar deoarece mai are un fiu bolnav acasă și nu-l poate îngriji dacă este arestată la domiciliu. ”Pentru internarea într-un spital psihiatric aveți nevoie de un certifiact medical. Acesta nu există la dosar”, a susținut președinta completului. ”Nu există, dar trebuie făcut..”, a completat Angela Nicolae. Procesul a fost amânat pentru 4 septembrie. Până atunci, Institutul Național de Medicină Legală trebuie să spună dacă Daniel Nicolae este sau nu nebun. În plus, un medic ales de familia Nicolae va participa la expertiza fiului exaltat.

Se dă victimă politică

Între timp, Angela Nicolae este cercetată sub control judiciar și a început să trimită scrisori deschise în care se declară victima lui Băsescu. Procurorul Angela Nicolae, alături de fiul ei şi alţi doi oameni de afaceri, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, după ce ea a cerut aproape 88.000 de lei pentru a intereveni în mai multe dosare. în perioada martie-septembrie 2012 şi în ziua de 16 noiembrie 2012, dar şi în mod repetat, în cursul acestui an, Angela Nicolae ar fi cerut de la omul de afaceri Rami Ghaziri, direct şi prin intermediul fiului său Daniel Nicolae, mai multe sume de bani. În total, ea ar fi pretins de la Ghaziri aproape 112.000 de lei şi 1.500 de euro din care a primit prin intermediul fiului său, în total 82.215,64 de lei. În schimbul banilor, spun anchetatorii, magistratul a promis că va interveni pe lângă judecătorii din cadrul Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) şi pe lângă magistraţi procurori, astfel încât să îi determine să pronunţe hotărâri favorabile lui Rami Ghaziri şi firmei sale.