Doi polițiști au sunat la LINIA ANTICORUPȚIE pentru a reclama un șofer ca încerca să ÎI MITUIASCĂ

Doi polițiști au sunat la LINIA ANTICORUPȚIE pentru a reclama un șofer ca încerca să ÎI MITUIASCĂ

Deși pare un fapt mai puțin obișnuit, în ultima vreme tot mai mulți polițiștii sună la TelVerde - Linia verde anticorupție. Așa s-a întâmplat și sâmbătă, în județul Iași, atunci când un bărbat a încercat să îi mituiască pe doi agenți ca să scape de dosar penal.

Doi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi - Secţia 8 Poliţie Rurală Leţcani au sesizat la Linia TelVerde a Direcţiei Generale Anticorupţie despre faptul că un bărbat, fiind surprins în trafic conducând un autovehicul neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere, le-a promis, iniţial 100 de euro, iar ulterior 150 de euro, cu scopul de a nu-i întocmi dosar penal pentru săvârşirea celor două infracţiuni, transmite Poliția Română.

Imediat a fost constituită echipa operativă din lucrători ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. A fost organizată o acţiune de prindere în flagrant, bărbatul în cauză fiind surprins în timp ce oferea poliţiştilor, denunţători în cauză, 150 euro.

Prin ordonanţele din data de 19.07.2014, procurorul de caz a dispus începerea urmăririi penale faţă de suspect cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 290 alin. 1 NCP, iar ulterior a dispus şi punerea în mişcare a acţiunii penale.

Ne puteți urmări și pe Google News

De ce sună polițiștii la TelVerde

Oficiali ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) au precizat, pentru EVZ, că polițiștii sună, tot mai des, în astfel de situații, deoarece TelVerde este o linie gratuită și mai eficientă decât raportarea uei tentative de mituire.

„În cazul în care polițistul raportează unui superior, conform legii, acesta trebuie să întocmească un raport, și să îl dea mai departe, pentru aprobarea a flagrantului de către procuror. Sunând la TelVerde, se evită această birocrație iar echipa operativă a DGA intervine mult mai repede”, ne-a explicat oficialul DGA.