Politicianul japonez, cunoscut pentru că a PLÂNS în hohote la o conferinţă, a DEMISIONAT din cauza cheltuielilor dubioase | VIDEO

Politicianul japonez, cunoscut pentru că a PLÂNS în hohote la o conferinţă, a DEMISIONAT din cauza cheltuielilor dubioase | VIDEO

Un deputat japonez, oficial al prefecturii Hyogo, care a plâns în hohote în faţa reporterilor când a fost acuzat de cheltuieli ilegale din fonduri publice, revine în acutalitate. De data aceasta el şi-a prezentat demisia.

La o conferinţă de presă de trei ore, susţinută pe 1 iulie, Ryutaro Nonomura a izbucnit în lacrimi, a lovit cu pumnul în masă şi a ţipat la reporteri după ce a fost acuzat că a cheltuit peste 20 de mii de euro (3 milioane de yeni), bani pentru care nu a primi vreo chitanţă. 

El a făcut aceste cheltuieli în timpul a 195 de călătorii de afaceri de o zi, în anul fiscal 2013, conform raportului privind fondurile politice. În plus politicianul nipon a cumpărat timbre în valoare de 12,687 de euro în anul fiscal care s-a încheiat în luna martie, se arată în raport.

Deputatul a insistat că banii au fost cheltuiţi pentru "activităţi politice puternice" şi a negat orice ilegalitate, deşi nu a fost în stare să furnizeze o contabilitate completă a modului în care au fost utilizate fondurile.

Înregistrarea conferinţei de presă a fost postată pe internet unde au fost vizualizată de peste 2 milioane de utilizatori, relatează Agerpres.