Cum poți da NUME puiului de zimbru născut în Munții Țarcu I FOTO

Cum poți da NUME puiului de zimbru născut în Munții Țarcu I FOTO

Să fie Amza, Armin sau Prâslea? Aceasta e marea dilemă la Armeniș. WWF România a declanșat concursul pentru stabilirea numelui primului pui de zimbru născut în sălbăticie, în România.

Primul pui de zimbru născut în sălbăticie în țara noastră este un mascul. El a venit pe lume la mijlocul lunii iunie, mama sa, Romanița, fiind adusă în Munții Țarcu cu o lună mai devreme, în lotul celor 17 zimbri adunați din toată Europa pentru a repopula Carpații Meridionali.

De azi a fost deschis votul, după ce, zile în șir, iubitorii nature au fost invitați să propună nume. Acum iubitorii naturii sunt invitați pe pagina de Facebook a WWF România să dea un nume puiului. Sunt propuse trei apelative:  Armin, Amza și Prâslea. Numele care va strânge cele mai multe voturi va fi dat animalului. În plus, persoana care l-a recomandat va deveni automat ”nașul zimbrului”.

Proiectul este derulat de WWF-Romania și Rewilding Europe, în zona de resălbăticire Armeniș din Munții Țarcu și vizează resălbăticirea zimbrilor în Caraș Severin și popularea Munților Țarcu.  Zimbrul este cel mai mare animal sălbatic din Europa, greutatea unui mascul putând să ajungă până la 920 de kilograme, la o înălțime de oi metri.

Ne puteți urmări și pe Google News