De 800 de ani nu s-a mai întâmplat asta. Filmuleţul care a răscolit lumea întreagă. Gestul uimitor făcut de un român către Papa Francesco. Reacţia Papei e uimitoare | VIDEO

De 800 de ani nu s-a mai întâmplat asta. Filmuleţul care a răscolit lumea întreagă. Gestul uimitor făcut de un român către Papa Francesco. Reacţia Papei e uimitoare | VIDEO

Un român din Brăila a ajuns pe buzele tuturor după ce l-a oprit pe Papa Francesco în

Ivan Parfenie este stabilit de zece ani în Italia. Întâmplare sau nu, românul se afla în regiunea Calabria, unde Papa avea în program o întâlnire cu bolnavi în fază terminală şi persoane în vârstă, apoi oficierea unei slujbe de redeschidere a unei biserici închisă o vreme pentru că preotul de acolo a fost ucis, culmea, de un român.

Bărbatul i-a atras atenţia Papei şi l-a determinat să binecuvânteze o bolnavă, oprindu-l din drumul său cu maşina. Momentul extrem de emoţionant a fost filmat şi a devenit viral pe internet

Este un fapt obişnuit în Italia ca oamenii să aştepte coloana oficială a Vaticanului pe drum, astfel încât să-l poată zări pe Papă, însă niciodată până acum înaltul prelat nu a mai oprit coloana oficială. În acea zonă, potrivit localnicilor, nu a mai fost niciun Papă de 800 de ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Românul a făcut acest gest pentru a o face fericită pe Roberta Mauro, viitoarea sa cumnată - o tânără de 21 de ani cu dizabilităţi grave din naştere. Alături de logodnica sa, Pamela Mauro, Ivan s-a gândit zile în şir la cele mai potrivite cuvinte pe care le-ar fi putut scrie pe bannere. "Nu a fost uşor pentru că am scris un caiet întreg cu prietena mea italiancă. Din toate acestea, să alegi o singură frază, una singură, care să fie cea mai emoţionantă, să ajungă la inima unei persoane nu a fost uşor. Este simplu să iei o bucată de cearşaf şi să scrii cu un spray, dar să alegi cele mai emoţionante cuvinte nu e simplu. Mă bucur că am reuşit, pentru că este un moment istoric. În Vatican a mai dat binecuvântarea bolnavilor, dar în public, pe stradă, aşa ceva nu a mai făcut. Nimeni nu se aştepta. Şi garda de corp s-a întors cu motociclete, cu maşini. Eram foarte emoţionat. Eu am reuşit să-l ating pe mână şi, chiar dacă nu sunt catolic, acest lucru înseamnă foarte mult că am reuşit să opresc cea mai importantă persoană din lume. Mi s-a făcut pielea ca de găină", a declarat pentru "Obiectiv", Ivan Parfenie.

Cuvintele scrise pe cearşaf l-au emoţionat pe Papă: "Aici este un înger care aşteaptă". Papa Francesco a oprit maşina şi s-a întors să o binecuvânteze pe tânăra bolnavă.

 "Papa Francesco, trecând pe lângă noi, a rămas surprins de ceea ce era scris şi a dat ordin şoferului să se oprească. Garda de corp a rămas uimită de acest gest şi a făcut cale întoarsă, oamenii fiind pe motociclete. A fost ceva de nedescris, pentru că nimeni nu se aştepta la un asemenea gest. Când a coborât din maşină au izbucnit toţi în plâns. Acum 800 de ani a mai călcat aici un Papă... A citit pancardele şi bănuiesc că l-au emoţionat şi a făcut semn şoferului să oprească. Dacă era după mine, îl invitam şi în casă", a povestit Ivan Parfenie.