„CLUBUL” CRIMINALILOR-ESCOCI. Patru deținuți condamnați pentru OMOR au daț țepe românilor din Italia prin metoda „Accidentul”

„CLUBUL” CRIMINALILOR-ESCOCI. Patru deținuți condamnați pentru OMOR au daț țepe românilor din Italia prin metoda „Accidentul”

Doi condamnați pe viață și alți doi care au primit pedepse de 20 de ani de închisoare pentru omor au fost depistați de polițiștii bucureșteni ca fiind autorii unor escrocherii prin metoda „Accidentul”. Criminalii-escroci, încarcerați la Penitenciarul Galați, au reușit să păcălească cu mii de euro mai mulți români aflați la muncă în Italia.

Poliţiştii Capitalei, împreună cu procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 şi cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au făcut, ieri, patru percheziţii în judeţele Brăila şi Galaţi, precum şi două controale în camerele de detenţie din Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, pentru destructurarea unui grup specializat în comiterea infracţiunii de înşelăciune prin telefon.

În fapt, judiciariştii Capitalei au documentat activitatea infracţională a unui grup format din opt persoane, care ar fi înşelat mai multe părţi vătămate. Patru dintre persoanele identificate de către poliţiştii Capitalei care ar fi săvârşit infracţiuni de înşelăciune prin telefon, prin metoda „rudă implicată în accident rutier”, se aflau încarceraţi într-un penitenciar din provincie. Totodată, Poliţiştii Capitalei au pus în executare și patru mandate de aducere emise pe numele a patru persoane aflate în județele Galați și Brăila.

Oficiali din Poliția Capitalei au declarat, pentru EVZ, că cei patru deținuți sunt condamnați pentru omor deosebit de grav. Doi dintre ei au primit pedepse pe viață iar ceilalți doi câte 20 de ani de închisoare.

Astfel, cele patru persoane încarcerate, prin apelarea telefonică şi prin inducerea în eroare a trei părţi vătămate, toate rezidente în localităţi din Italia, sub pretextul unui accident rutier în care ar fi fost implicate rude ale acestora, ar fi solicitat şi primit de la acestea suma de aproximativ 3.000 de euro. Banii erau trimiși pe numele celorlalți patru complici ai deținuților

Persoanele depistate au fost conduse la sediul Poliţiei Capitalei pentru verificări şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a membrilor grupului.

Cercetările sunt continuate de judiciariştii Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune, cu cele opt persoane în stare de reţinere, urmând a fi prezentate magistraţilor.

Cum vă păziți de escroci

Pentru prevenirea unor astfel de infracţiuni de înşelăciune şi pentru creşterea gradului de siguranţă, Poliţia Capitalei recomandă adoptarea unei conduite preventive atunci când primiţi astfel de apeluri telefonice, prin care sunteţi înştiinţat de producerea unui accident rutier în care ar fi fost implicată o rudă.

În cazul în care sunteţi contactat de persoane ce se recomandă a fi cunoscuţi, însă nu vă apelează de pe un număr ştiut de dumneavoastră, verificaţi veridicitatea informaţiilor prezentate.

Poliţia Capitalei vă recomandă să nu comunicaţi telefonic informaţii personale sau confidenţiale, precum codul numeric personal, seria şi numărul cărţii de identitate, conturi bancare sau numere ale cardurilor deţinute şi nici nu daţi curs invitaţiei de a plăti diferite sume de bani prin transferuri bancare sau de a cumpăra cartele preplătite.

Dacă vă regăsiţi într-o astfel de situaţie, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau prezentaţi-vă la cea mai apropiată secţie de poliţie pentru comunicarea datelor şi a numărului de telefon care v-a apelat.