E demonstrat științific! Ne-au crescut picioarele în lungime și lățime

E demonstrat științific! Ne-au crescut picioarele în lungime și lățime

Bărbații și femeile poartă astăzi pantofi cu două numere mai mari față de anii `70. De vină este faptul că suntem mai înalți și avem mai constituții mai solide, iar picioarele trebuie să compenseze în lungime pentru a susține trunchiul, spun experții britanici de la Colegiul de Podiatrie.

Rezultatele au fost demonstrate printr-un studiu la care au participat 2.000 de britanici. Un sfert dintre bărbați și 41% dintre femei au declarat că au observat și ei că picioarele lor au crescut în lungime și în lățime în ultimii ani, iar o cincime dintre participanți au declarat că nu găsesc pantofi suficient de lați pentru dimensiunile lor.

Foarte mulți au recunoscut că și-au cumpărat adesea pantofi inconfortabili, care le-au creat probleme de sănătate, doar de dragul modei. O treime dintre femei și 20% dintre bărbați se confruntă zilnic cu dureri provocate de pantofi nepotriviți.

„Faptul că am crescut în greutate și în înălțime ca popor pune o mai mare presiune pe tălpi. Din ce în ce mai mulți retaileri au început să introducă pantofi mai lați”, a declarat Lorraine Jones, din cadrul Colegiului de Podiatrie, pentru bbc.com.

Ne puteți urmări și pe Google News