Crin Antonescu: USL s-a rupt când s-a umplut paharul. Cel mai mare scandal dintre mine și Ponta a fost cel pentru Legea amnistiei. El a MINȚIT

Crin Antonescu: USL s-a rupt când s-a umplut paharul. Cel mai mare scandal dintre mine și Ponta a fost cel pentru Legea amnistiei. El a MINȚIT

Președintele PNL, Crin Antonescu, a vorbi, astăzi, în emisiunea „Evenimentul Zilei”, difuzată de B1 TV, că proiectul de lege privind Amnistia a generat cel mai mare scandal dintre el și liderul PSD Victor Ponta. Totodată, el a spus că social-democrații au dat semne pe tot parcursul anului 2013 că nu mai vor să continue parteneriatul cu liberalii.

„Știți că cel mai mare scandal dintre mine și Ponta a fost cel pentru Legea amnistiei. Au fost multe scandaluri, dar cel mai mare a fost cel în care eu şi Ponta am început să ne facem unul pe altul mincinos. De minţit a minţit Ponta, dar nu am zis. El a minţit cu legea amnistiei. Ponta a fost pus într-o situație imposibilă”, a declarat Crin Antonescu.

Întrebat cine a rupt de fapt USL, Crin Antonescu a răspuns: „Pe fond ei, în fapt noi. USL a fost o înțelegere politică bazată pe câteva înțelegeri de fond. În fond ei în decursul anului 2013 au început să dea semne că nu vor respecta aceste lucruri pe care noi ne-am înțeles și când s-a umplut paharul noi am formalizat un fapt cu conștiința că vom acea niște pierderi electorale”.

Totodată, Antonescu a subliniat că Dan Voiculescu nu a fost inventatorul USL. "Dacă veţi revedea arhiva, veţi vedea că a anunţat suspendarea lui Băsescu, dar nu pentru că a anunţat-o el. Nu a fost inspiratorul USL. Dan Voiculescu a avut o prezenţă în structurile USL-ului, dar atât", a arătat Antonescu.

Ne puteți urmări și pe Google News