OTP: Dobânzile depozitelor au scăzut de 4 ori din 2009. Se caută investiții mai rentabile

OTP: Dobânzile depozitelor au scăzut de 4 ori din 2009. Se caută investiții mai rentabile

În ultimul timp am asistat la o tendință de reducere a dobânzilor la depozitele bancare iar dacă în 2009 dobânzile medii erau de circa 18%, acum sunt sub 4%, au declarat astăzi repreznetanții OTP Asset Management în cadrul unei conferințe de presă.

În cazul titlurilor de stta, randamentele erau în medie de 10%, în 2009, iar acum au ajuns sub 3%. De asemenea, bursele de valori au o volatilitate crescută, indicele BET BK având în ăerioada 2011  - 2014 o volatilitate de 20%.

La începutul lui mai OTP Asset Management a lansat un fond închis de investiții de tip absolut return. Unicitatea acestui fond pe piața locală este că are un comision de succes care se aplică doar dacă valoarea unității vuan este mai mare decât benckmarkul stabilit, respectiv ROBID la 12 luni plus 1%, și peste maximul istoric atins de fond.

Fondul se redeschide lunar, în primele cinci zile lucrătoate din lună, a declarat Dan Popovici, director general al OTP Asset Management România.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fondul se adresează cu precădere investitorilor persoane fizice și juridice care intenționează să efectueze plasamente pe un orizont de timp de minim 1 an, chiar dacă aceștia au acces la banii lor lunar.

Valoarea minimă a investiției în OTP Premium Return este de o unitate de fond, iar valoarea nominală a unității de fond este de 1,000 lei.

Fondul are un comision de subscriere de 1% și un comision de administrare de 2%.

Potrivit șefului OTP Asset Mangement, fondul ar putea obține după un an de administare un randament de circa două ori mai mare decât cel oferit de un depozit bancar în lei, respectiv 7 – 8%.