STUDIU. Căsnicia îi prieşte inimii, spun cardiologii americani

STUDIU. Căsnicia îi prieşte inimii, spun cardiologii americani

Un studiu american sugerează că persoanele căsătorite au un risc mai scăzut de a dezvolta boli cardiovasculare decât celibatarii, văduvii sau divorţaţii.

”Este important de ştiut dacă oamenii trăiesc singuri sau în cuplu pentru că acest lucru poate avea consecinţe importante asupra sănătăţii lor vasculare” afirmă principalul autor al studiului, dr Carlos Alviar de la facultatea de medicină Langone a Universităţii New York, citat de Agerpres. Cercetarea a fost realizată cu ajutorul fişelor medicale a peste 3,5 milioane de persoane între 21 şi 102 ani de pe tot teritoriul Statelor Unite și întărește concluziile la care au ajuns și autorii unor studii mai restrânse realizate anterior. Potrivit studiului, la persoanele căsătorite, riscul de boli cardiovasculare este mai mic cu 5% decât la celibatari. Probabilităţile de a suferi un anevrism al aortei abdominale, de boli cerebrovasculare sau ale arterelor membrelor inferioare se reduc respectiv cu 8%, 9% şi 19%. De asemenea, și riscurile de a dezvolta boli coronariene sunt mai scăzute la oamenii căsătoriţi decât la văduvi sau divorţaţi. Divorţaţii şi văduvii prezintă un risc mai mare de patologii vasculare comparativ cu celibatarii şi cei căsătoriţi. În cazul văduvilor, riscul creşte cu 3% la toate bolile vasculare şi cu 7% la bolile coronariene, au mai constatat cercetătorii. ”Rezultatele studiului nu trebuie să îi facă pe unii să se căsătorească pe negândite” a mai adăugat dr Carlos Alviar. 

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:
  • EXCLUSIV EVZ. Georgică Cornu, îmbogăţit prin firme-fantomă ale romilor din Strehaia. "Regele Asfaltului" din Banat a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Să ne înarmăm peste noapte luînd bani de la Sănătate și de la Educație?!
  • „Locotenentul” lui Nuțu Cămătaru face legile în cartierul Rahova: „M-a amenințat că mă aruncă la câini”

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Par de pe altă PLANETĂ. 15 locuri SUPERBE despre care nu ai aflat încă | GALERIE FOTO
  • „Stai pe spate şi las-o doar pe ea”. Ce cadou i-a făcut Putin profesoarei de GERMANĂ
  • Descoperire ASTRONOMICĂ. Încă o planetă în sistemului nostru solar

Ne puteți urmări și pe Google News