CNA a amendat Antena 3 cu 30.000 de lei pentru atacurile la adresa lui Andrei Pleşu

CNA a amendat Antena 3 cu 30.000 de lei pentru atacurile la adresa lui Andrei Pleşu

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis azi amendarea postului Antena 3 pentru atacurile la adresa scriitorului și filosofului Andrei Pleșu.

Suma de 30.000 de lei pe care postul TV va trebui să o plătească este cu 20.000 de lei mai mică decât cea aplicată de Consiliu aceluiași post pentru cazul Andreea Pora.

Valoarea sancţiunii a fost propusă de preşedintele CNA Laura Georgescu şi a primit votul a şase dintre membrii CNA, potrivit paginademedia.ro.

“Suntem cu cvorumul la limită, suntem deci într-o situație de compromis, decât să nu iasă nicio propunere mai bine să iasă un compromis”, a spus Laura Georgescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

În timpul dezbaterilor au existat, în total, cinci propuneri de sancționare, cele mai mari fiind propuse de Florin Gabrea (întreruperea emisiei cu 10 minute, timp în care sa fie difuzat doar textul sancțiunii) și Narcisa Iorga (200.000 de lei amendă), dar acestea nu au primit mai mult de două voturi.

Consiliul Național al Audiovizualului a luat decizia după ce a analizat și ediția din 16 martie a emisiunii Sinteza zilei în care a fost reluat subiectul Andrei Pleșu, din 11 martie. Opinii pe același subiect:

  • Silviu Sergiu: Salvați-l pe Andrei Pleșu de securea gâdelui!
  • Vladimir Tismăneanu: Un raspuns obrazniciei lui Mihai Gadea: Andrei Plesu si dreptul la demnitate

CITIȚI ȘI:

  • Protest în Piaţa Universităţii faţă de LINŞAJUL de la Antena 3
  • Traian Băsescu se solidarizează cu Andrei Pleșu, dar nu va participa la mitingul de susținere a acestuia
  • Solidaritate cu Andrei Pleşu. Peste 100 de intelectuali protestează faţă de LINŞAJUL de la Antena 3
  • ANDREI PLEȘU şi GABRIEL LIICEANU au semnat! Peste 480 de jurnalişti PROTESTEAZĂ faţă de PRACTICILE DEGRADANTE DIN PRESĂ