UPDATE. Fetele au fost GĂSITE. Minorele de 12 ani AU DISPĂRUT la fel ca eleva eminentă:ÎN DRUM SPRE ȘCOALĂ

UPDATE. Fetele au fost GĂSITE. Minorele de 12 ani AU DISPĂRUT la fel ca eleva eminentă:ÎN DRUM SPRE ȘCOALĂ

Poliţiştii din Constanţa caută două eleve, în vârstă de 12 ani, care au dispărut în aceleași împrejurări ca și eleva eminentă, din București, fugită la Mânăstirea Sihăstria Rarăului. Cele două fete au plecat spre școală, dar nu a mai ajuns. Amândouă au dispărut de marți, 18 martie.

UPDATE. Cele două minore din Constanţa, date în urmărire generală după ce în  urmă cu două zile au plecat de acasă, au fost depistate pe o stradă din localitatea Lumina. Poliţiştii care le-au condus la sediul IPJ Constanţa spun că fetele nu au fost victimele unor infracţiuni, deşi s-a speculat că ar fi ajuns pe mâna unor proxeneţi. Adjunctul şefului IPJ Constanţa, comisar şef Camil Manea, a declarat că sunt colege la Şcoala generală  7 din Constanţa şi au plecat împreună după ce Roxana ar fi fost certatată de părinţi că a luat o notă mică. Aşa că şi-au făcut bagajele, în care şi-au pus trusele de machiaj şi placa de întins părul, şi au plecat pe jos până în comuna Lumina unde ar locui “prietenul” Georgianei, minora de 12 ani. În prima noapte ar fi dormit sub un pod şi apoi s-ar fi plimbat. Nu s-au arătat deloc intimidate de prezenţa poliţiştilor şi le-au spus din capul locului că nu vor să se mai întoarcă acasă. “ Am reuşit să le găsim după aproape două zile de mobilizare, timp în care am verificat fiecare colţ din Lumina, bunicul băiatului ne-a dat câteva informaţii  dar fetele nu erau în casa indicată, le-am găsit plimbându-se liniştite pe stradă. Le vom încredinţa părinţilor care au un rol important în educaţia lor”, a spus Camil Manea.    Maria-Georgiana Neacşu a fost raportată dispărută de la Şcoala Generală nr. 7, din municipiul Constanţa. Aceasta a plecat la şcoală şi nu a mai revenit până în prezent. Odată cu ea a dispărut de acasă și Roxana Marin. Amândouă au fost date în urmărire generală de Poliția Română. Maria Georgiana Neacşu este din judeţul Vaslui şi locuieşte fără forme legale în municipiul Constanţa, fiind colegă cu Roxana Marin la Şcoala Generală nr. 7 „Remus Opreanu”.

Semnalmentele Mariei Neacșu: 1,35 m. înălţime, 45 de kg., faţă ovală, ochi albaştri şi păr şaten lung.

La data dispariţiei, aceasta purta pantaloni colanţi negri, geacă din fâş verde închis şi pantofi sport negri. Semnalmentele Roxanei Marin: 1,73 m. înălţime, 50 de kg., constituţie atletică, faţă ovală, ochi căprui, păr negru, lung până la talie, şi o aluniţă pe obrazul stâng.

Ne puteți urmări și pe Google News

La data dispariţiei, fata purta pantaloni tip jeans albaştri, vestă din fâş, de culoare mov, bluză de trening de culoare mov, pantofi sport negri şi avea asupra ei un ghiozdan de culoare roz.

Persoanele care pot oferi informaţii referitoare la minoră sunt rugate să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie, să apeleze Serviciul Unic de Urgenţă 112 sau 116.000 – numărul unic pentru sesizarea copiilor dispăruţi.