COMOARA din California, descoperită de un câine, furată Trezoreriei din San Francisco?

COMOARA din California, descoperită de un câine, furată Trezoreriei din San Francisco?

Comoara descoperită săptămâna trecută de un cuplu din California care şi-a scos căţelul la plimbare ar putea avea la origine un furt comis la Trezoreria din San Francisco în urmă cu peste un secol.

Potrivit San Francisco Chronicle, preluat de Agerpres, există o strânsă legătură  între comoara de la Saddle Ridge (numele locului în care a fost descoperită) şi un furt comis în urmă cu peste un secol la Trezoreria din San Francisco.

Jurnaliştii americani au extras din arhivele publicaţiei un articol, din 1 ianuarie 1900, care relata despre un furt de monede, noi în cea mai mare parte, în valoare totală la vremea respectivă de 27.000 de dolari, valoare similară celei a comorii descoperite recent.

În replică, patronul Kagin's Inc, Donald Kagin, a exprimat "convingerea", pentru AFP, că monedele descoperite nu au legătură cu furtul de la trezorerie.  Kagin atrage atenţia că în cazul comorii descoperite de cuplul din California este vorba despre diferite tipuri de monede, în special de 10 dolari, în timp ce monedele furate erau de 20 de dolari, împărţite în cinci saci, conform rapoartelor vremii legate de furt.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, monedele furate nu circulaseră niciodată şi "ar trebui să fie în perfectă stare. Însă doar unele monede din comoară sunt astfel. Multe altele au circulat şi au fost bătute în urmă cu mult timp", a precizat el.

"Singura paralelă care s-ar susţine ar fi similitudinea cu valoarea lotului", a patronul Kagin's Inc, care organizează licitaţia.

În plus, acesta a mai citat şi un comunicat al Trezoreriei federale din Washington, care asigură: "Nu avem nicio informaţie care să permită să facem o legătură între monedele comorii din Saddle Ridge şi vreo trezorerie" din ţară.

Aşadar, scoaterea la vânzare a monedelor, prevăzută să aibă loc în aproximativ două luni, este menţinută, concluzionează Kagin, citat de AFP. Un cuplu de americani din California care îşi plimba câinele pe terenul aflat în proprietate a avut fericita surpriză să descopere o comoară de monede din aur, estimată la mai multe milioane de dolari.

Descoperirea este excepţională, atât prin mărimea sa, cât şi pentru că monedele sunt în stare impecabilă. Dintre cele 1.400 de piese ale comorii, cel puţin 14 constituie cele mai frumoase exemplare găsite vreodată din aceste modele. Una dintre ele, datând din 1866, este estimată a valora aproape un milion de dolari. ARTICOLE POPULARE:

  • MINUNE în Miami: Un bebeluş de 5 luni a fost salvat după ce a primit SĂRUTUL VIEŢII de la mătuşa sa| GALERIE FOTO / VIDEO

  • "Lupii nopţii", armata de motociclişti a lui Putin merge în Crimeea | GALERIE FOTO

  • Sătulă ca imaginea ei să circule pe net ca SEXY DEŢINUT, mama a patru copii dă un site în judecată | GALERIE FOTO
  • CARNAVALUL DE LA RIO a început! Regele Momo: "Să fie bucurie!" | GALERIE FOTO