BARONUL PSD DE BRĂILA. Gheorghe Bunea –Stancu a pierdut procesul cu ANI. Acuzaţii: conflict de interese şi corupţie!

BARONUL PSD DE BRĂILA. Gheorghe Bunea –Stancu a pierdut procesul cu ANI. Acuzaţii: conflict de interese şi corupţie!

Curtea de Apel Bucureşti a respins ca neîntemeiată, pe 14 februarie 2014, contestaţia făcută de preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, liderul PSD Gheorghe Bunea Stancu, împotriva acţiunii de constatare făcută de Agenţia Naţională de Integritate. Sentinţa este cu recurs în 15 zile de la comunicare, iar ultimul cuvânt îl va avea Curtea Supremă.

Politicianul a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), în august 2012, de conflict de interese şi posibile infracţiuni asimilate corupţiei, rezultatele anchetei fiind trimise procurorilor. Bunea Stancu, din funcţia de şef al CJ Brăila, a semnat mai multe contracte pe bani publici între instituţia publică şi clubul de fotbal Brăila şi cu Asociaţia Sportivă Handbal Club "Dunărea", la care acţionare majoritare sunt propriile sale firme. Prejudiciul creat bugetului de stat este de 7,5 milioane de lei (aproximativ 1,8 milioane de euro).

  • SLUGĂRNICIE. Vila BARONULUI BRĂILEI, prioritate zero la DESZĂPEZIRE. Cine este Gheorghe Bunea-Stancu: scandalurile de corupție si conflictele de interese!

Inspectorii de integritate au constatat că Bunea Stancu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, a întocmit şi a adoptat atât expunerile de motive, cât şi Hotărârile Consiliului Judeţen Brăila, şi a semnat contractele de asociere între Consiliul Judeţean Brăila şi S.C. Clubul de Fotbal Brăila S.A., respectiv Asociaţia Sportivă Handbal Club „Dunărea” Brăila, în baza cărora a fost încasată suma totală de 7.512.207 lei. Acţionarii majoritari la cele două cluburi sportive sunt firmele SC Concivia SA şi SC Hercules SA, care la rândul lor sunt deţinute de firma SC Bursagrigrom. Acţionarul majoritar al acestei firme este chiar Gheorghe Bunea Stancu.

  • Președintele CJ Brăila, BARONUL Gheorghe Bunea Stancu, a încălcat Legea aleșilor locali atunci când a jignit o jurnalistă: “Îi dau două picioare în gură!”

Totodată, Bunea Stancu a semnat şi cedarea pentru folosire gratuită a unui autoturism al CJ Brăila către clubul de handbal "Dunărea" Brăila. Bunea Stancu este preşedinte al CJ Brăila din 18 iunie 2008, de atunci el deţinând şi calitatea de acţionar majoritar al Bursagrirom. Firma respectivă deţine firma Concivia, care la rândul ei deţine Clubul de Fotbal Brăila. Firma lui Stancu mai deţine şi Hercules SA, prin care controlează clubul de handbal "Dunărea" Brăila, unde Stancu deţine de asemenea funcţia de preşedinte al Consiliului Director.

  • Mesajul din Austria al BARONULUI PSD de Brăila, judeţ BLOCAT sub zăpadă: "Sunt într-o pivniţă ca să nu fiu văzut"

În septembrie 2011, ANI l-a acuzat pe Gheorghe Bunea Stancu de alte fapte de conflict de interese, după ce a descoperit că, din funcţia de şef al CJ Brăila, Stancu a semnat 5 contracte în valoare de peste 600.000 de euro, fără TVA, între instituţia publică şi firma Concivia SA, pe care o deţine printr-o altă firmă de-a sa - Bursagrirom.

Ne puteți urmări și pe Google News