Artişti contemporani renumiţi în licitaţia Casei GRIMBERG din 24 februarie

Artişti contemporani renumiţi în licitaţia Casei GRIMBERG din 24 februarie

Interesul pentru promovarea artei contemporane este unul dintre obiectivele strategice de dezvoltare a portofoliului Casei de Licitaţie şi Galerie de Artă GRIMBERG. Selecţia cuprinde atât lucrări semnate de artişti renumiţi, reprezentativi pentru arta contemporană, fie din tânăra generaţie: Flavia Pitiş, Bogdan Vlăduţă, Gabriela Culic, Laurenţiu Midvichi şi Sorin Adam.

Structura loturilor licitaţiei Casei GRIMBERG din 24 februarie a fost astfel gândită încât să echilibreze raportul dintre piesele de artă clasică şi cele de artă contemporană, în genere pictură, lucrări semnate atât de artişti recunoscuţi, cu cotă pe piaţa de artă românească şi internaţională, dar şi nume în plină afirmare, care se remarcă prin talent şi o viziune plastică extrem de personală. Amintim două nume ale unor maeştri ai picturii româneşti contemporane, binecunoscute şi extrem de apreciate de către colecţionari, ale căror lucrări vor fi propuse publicului în cadrul evenimentului din 24 februarie.

  • Un nou eveniment al Casei GRIMBERG. Licitaţie de artă românească şi europeană

● Lucrări remarcabile precum "Bărbat cu ţestoasă", semnată de Vladimir Zamfirescu, estimată la 7.000-12.000 de euro, un nud de o seninătate aparte, atât de tipic creaţiei lui Dimitrie Grigoraş, estimat la 3.000-5.000 de euro, sunt unele dintre vedetele "contemporane" ale acestei licitaţii. Astfel, seniorii picturii româneşti stau laolaltă cu artişti tineri, apreciaţi şi expuşi în galerii de prestigiu din Europa şi SUA. ● Bogdan Vlăduţă, un nume care s-a impus în arta contemporană a generaţiei tinere, un artist deja consacrat în galeriile europene şi de peste Ocean, are în această licitaţie o lucrare din seria "Omul cu poliedru", estimată la 4.500-7.500 de euro. Lucrarea Flaviei Pitiş – "Long Term Relation", estimată la 5.000- 8.000 euro, se individualizează prin repertoriul figurativ, tipic artistei, care de altfel este o exponentă de seamă a "picturii tinere", fiind căutată de către colecţionarii români, dar şi străini. Binecunoscută publicului, Gabriela Culic este prezentă în licitaţie cu o lucrare din 2013, "Breath", estimată la 3.000-5.000 de euro. Laurenţiu Midvichi propune colecţionarilor de artă contemporană un diptic de mari dimensiuni din seria lucărilor expuse anul trecut la Lisabona, estimat la 3.500-5.500 de euro. ● Alţi artişti reprezentativi pentru arta contemporană care au lucrări în "Licitaţia de artă românească şi europeană" sunt: Alexandra Nechita, Marius Burhan, Daniel Crăciun, Luminiţa Gliga, Sorin Adam, Cristian Diţoiu, Mihai Potcoavă, Victoria Dedu, Eugen Ilina, Rodica Toth Poiată. Interesul pentru promovarea artei contemporane este unul dintre obiectivele strategice de dezvoltare a portofoliului Casei de Licitaţie şi Galeriei de Artă GRIMBERG. Strategia de achiziţie şi promovare în zona contemporană va fi implementată pe două direcţii majore: aceea de a propune clienţilor nume deja consacrate, recunoscute, cu cotă atât pe piaţa locală, cât şi cea internaţională, care sunt deja în portofoliile colecţionarilor, fie din categoria maeştrilor, fie din tânăra generaţie de artişti expuşi la nivel internaţional. ● Cea de a doua direcţie are ca focus principal promovarea şi prezentarea publicului galeriei a unor nume în plină afirmare, încercând să îi poziţionăm pe piaţa locală şi în mentalul colecţionarilor de artă, pe artişti tineri, la început de carieră, cărora galeria le oferă spaţiu de expunere şi mediatizare. Totodată Galeria şi Casa de Licitaţie GRIMBERG are ca scop principal educarea gustului consumatorului de artă către zona contemporană, oferind expertiză şi un know-how profesionist, pentru a crea un mediu propice de dialog între artişti - comercianţi de artă şi colecţionari. Detalii despre licitaţie şi expoziţie puteţi găsi pe www.grimberg.ro. De aici puteţi descărca şi catalogul licitaţiei în format PDF

Ne puteți urmări și pe Google News