Ponta a sacrificat PLEVUȘCA. Cine este secretarul de stat demis în urma accidentului aviatic și ce atribuții avea

Ponta a sacrificat PLEVUȘCA. Cine este secretarul de stat demis în urma accidentului aviatic și ce atribuții avea

Premierul Victor Ponta a anunțat că secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Cătălin Chiper, va fi demis în urma accidentului aviatic în care și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și studenta la medicină Aura Ion.

„Ministerul de Interne este capabil să facă față în orice moment unei situații de urgență”, spunea secretarul de stat, în iulie 2013, într-un interviu acordat pentru sursazilei.ro Se pare că Ministerul de Interne nu este așa de pregătit pe cât susținea secretarul de stat care avea atribuția de a coordona activitatea prefecturilor, a Direcției de Evidența Persoanelor, dar, mai ales, a ceea ce-i plăcea să numească structura de elită a MAI- Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cea care trebuia să acționezepentru găsirea supraviețuitorilor. Chiper știa exact ce trebuia făcut

Potrivit interviului dat, secretarul de stat demis știa exact ce are de făcut în cazul producerii unui accident ca cel care a avut loc în munții Apuseni.

„IGSU face acum parte din Sistemul Național pentru Situații de Urgență, iar secretariatul Comitetului național pentru situații de urgență se află în cadrul IGSU, fiind o structură integrată în MAI, al cărei președinte este ministrul de interne. Această organizare reglementată prin lege conferă Ministerului Afacerilor Interne mari responsabilități și mari consumuri de resurse. SNSU poate fi activat în maxim 5 minute însemnând două telefoane pe care le dau eu sau ministrul Radu Stroe, după caz, iar de aici IGSU și prefecturile convoacă factorii angrenați în sistem până la nivelul celei mai mici comune din țară. Avem un sistem de comunicare foarte rapid prin care noi informăm prefecții, iar aceștia, la rândul lor, primarii, care și ei convoacă comitetele locale”, se lăuda acesta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se pare că de data asta, sistemul ori nu a funcționat, ori nu au fost aplicate procedurile. Nu s-a înființat niciun comitet local, nici nu au aflat în cinci minute edilii ce s-a întâmpal și ce ar trebui făcut.

Chiper a fost numit secretar de stat în mai 2012, după ce timp de șapte ani a fost consilier parlamentar, venind de pe postul de șef serviciu în cadrul Primăriei Sectorului 6 al Capitalei. El a lucrat și ca șef birou în cadrul Primăriei Sangov în perioada 2002-2003. El este memebru PNL din 2005, după ce timp de 11 ani a fost membru PNȚCD.