Șeful Departamentului Schengen pleacă din MAI. CHESTORUL MARIAN TUTILESCU pentru EVZ: „Am cerut pensionarea. M-AM SĂTURAT!”

Șeful Departamentului Schengen pleacă din MAI. CHESTORUL MARIAN TUTILESCU pentru EVZ: „Am cerut pensionarea. M-AM SĂTURAT!”

Chestorul Marian Tutilescu, șeful Departamentului Schengen din cadrul Ministerului Administrației și Internelor (MAI) și-a înaintat cercerea de pensionare. Pentru că are gradul de chestor, solicitarea sa de trecere în rezervă trebuie aprobată de președintele României.

După aproape cinci ani de când a fost numit la cârma organismului care se ocupă cu îndeplinirea criteriilor de aderare a României la Spațiul Schengen, chestorul Marian Tutilescu a cerut pensionarea. Ofițerul a confirmat pentru EVZ că a înaintat, astăzi, documentul prin care solicită retragerea de la cârma Departamentului Schengen pe care îl conduce din anul 2009. „Nu vreau să comentez, dar m-am săturat. Vă pot confirma că am cerut pensionarea. Toți au fost de acord că mi-am făcut treaba”, a declarat chestorul Tutilescu. Cerera de pensionare a oficialului MAI urmează să fie aprobată de președintele României, Traian Băsescu, întrucât trecerea în rezervă a chestorilor se face prin decret prezidențial. „Este o procedură care poate dura două-trei săptămâni, timp în care rămân să coordonez acivitatea departamentului”, a explicat chestorul Tutilescu. Chestorul Marian Tutilescu deține, în prezent, funcția de subsecretar de stat. Are 57 de ani pe care i-a împlinit pe 1 ianuarie. E căsătorit și are doi copii. La bază, chestorul Marian Tutilescu este ofițer de cercetare penală. A lucrat la Inspectoratulu de Poliție al Județului Mehedinți din anul 1978 și a fost șef al inspectoratului din 1991 și până în 1999. Apoi, a mai îndeplinit funcțiile: - 1999 - 2001 - Şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin - 2001 - 2003 - Adjunct al Inspectorului General al Poliţiei Române - 2003 - 2009 - Director General al Direcţiei de Poliţie a Municipiului Bucureşti - aprilie - septembrie 2009 - Director al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor - 1 octombrie 2009 - 26 iulie 2010 - Secretar de stat, Şef al Departamentului Schengen - 27 iulie 2010 - prezent - Şef Departament Schengen