O timişoreancă plăteşte impozit pe un teren folosit abuziv de viceprimar

O timişoreancă plăteşte impozit pe un teren folosit abuziv de viceprimar

Femeia a câştigat toate procesele în instanţă, însă terenul a fost intabulat ilegal la o altă adresă, unde se află firma vicelui. Acesta o acuză că vrea să-l vândă prea scump.

De patru ani, timişoreanca Ileana Stupariu (74 de ani) plăteşte impozit pe terenul redobândit în instanţă, şi pe care nu îl poate folosi deoarece este exploatat, abuziv, de firma unde acţionar principal e viceprimarul social democrat al oraşului, Traian Stoia. Femeia povesteşte că terenul de pe strada Brediceanu nr. 38 din Timişoara ar fi fost întabulat, prin falsuri, la altă adresă (strada Circumvalaţiunii nr. 8 – 10), adresă la care se află compania Timco. "Falsul s-a putut realiza profitându-se de faptul că cele două adrese se învecinează, terenul meu aflându- se la colţul unde se întâlnesc cele două străzi". De patru ani, septuagenara plăteşte câte 400 de lei impozit anual, primăriei, fără să îşi poată folosi terenul de 304 metri pătraţi, pentru că acesta e ocupat de Timco. Au vrut să-l vândă Terenul a fost grădina casei părinţilor femeii, care a fost confiscată de comunişti înainte să îl trimită pe tatăl ei, avocatul Ion Stupariu, la canal, unde a făcut muncă silnică timp de trei ani. Iuliana Stupariu povesteşte că "din cauza intereselor viceprimarului Stoia", procesul de retrocedare a durat ani buni. "Terenul a fost retrocedat familiei mele abia în anul 2009, în urma unei cereri depuse în 2001, dar nici după acest moment, deşi în Cartea Funciară a fost operată proprietatea, familia mea nu a putut beneficia de el. Terenul este folosit abuziv de Timco, firma unde e acţionar viceprimarul Traian Stoia. Ba mai mult, societatea era intabulată pe teren din 2007, ilegal, iar compania se pregătea să îl vândă. A trebuit să deschid şi companiei proces, notând totul în Cartea Funciară. Stupid e că deşi am sentinţele irevocabile, care atestă proprietatea asupra terenului, încă de acum patru ani, eu nu îl pot folosi, pentru că e ocupat în continuare abuziv, de afacerea acestui domn", ne-a declarat Ileana Stupariu. La discuţii cu vicele Anul trecut, femeia a câştigat irevocabil şi definitiv, la Curtea de Apel Timişoara, procesul cu compania. Cu toate acestea însă, nu a intrat efectiv în posesia terenului. "De câteva ori m-a invitat domnul Stoia la discuţii. L-am întrebat dacă are de gând să cumpere. El a ales varianta mai simplă, să se intabuleze ilegal", mai spune femeia. Timco a folosit terenul în ultimii ani, deşi acesta nu îi aparţinea. "Să apeleze la un executor judecătoresc" Deşi are în jur de 30% din acţiuni, viceprimarul Traian Stoia (foto) spune că el nu mai are nimic de-a face cu terenul de lângă compania unde e acţionar: "De când sunt viceprimar nu mă mai ocup de afacere, sunt acţionar şi atât". Vizavi de intabularea fictivă nu are vorbe prea frumoase. "Dacă doamna aceasta mă acuză, e de o prostie rară. Cunosc speţa, e vorba de un teren de 300 de metri pătraţi. Ea ar trebui să facă ce spune legea. Să apeleze la un executor judecătoresc şi să pună sentinţele în executare. Vrea să vândă la un preţ de parcă acolo ar fi un hectar. Acum trei ani ne-a cerut 250.000 de euro", a declarat, pentru EVZ, viceprimarul PSD de Timişoara, Traian Stoia.

  • Sunteţi nemulţumiţi de modul în care administraţiile locale vă rezolvă problemele? Aţi afl at că s-a întâmplat ceva grav în oraşul dumneavoastră care vă afectează? Aşteptăm mesajele dvs. la tel.021.202.20.00 sau pe adresa coresp@evz.ro