CONDAMNAREA lui Adrian Năstase, în presa internaţională

CONDAMNAREA lui Adrian Năstase, în presa internaţională

Decizia Curții Supreme de a-l condamna pe fostul premier Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare în Dosarul Zambaccian a fost reflectată de presa internațională în edițiile online de astăzi.

Atât Associated Press, cât și BBC și France-Presse amintesc că sentința de astăzi este cea de-a doua condamnare primită de Năstase și că Uniunea Europeană monitorizează eforturile României privind combaterea corupţiei.

"Fostul premier român Adrian Năstase a fost condamnat luni la patru ani de închisoare pentru corupţie şi şantaj, revenind după gratii la zece luni după ce a fost eliberat după o pedeapsă ispăşită într-un alt dosar. Domnul Năstase, în vârstă de 63 de ani, era acuzat că a luat mită în total 630.000 de euro, sub forma unor bunuri importate din China şi a unor lucrări neplătite la două dintre proprietăţile sale. Domnul Năstase era acuzat şi de şantaj la adresa unui fost consul al României la Hong Kong, Ioan Păun (...). Domnul Năstase a respins permanent acuzaţiile, afirmând că este victima unui proces politic", comentează Agenţia France-Presse.

"Instanţa supremă din România l-a condamnat pe fostul premier Adrian Năstase la patru ani de închisoare pentru luare de mită", relatează jurnaliștii de la BBC, amintind că fostul prim-ministru a încercat să se sinucidă în 2012 imediat după ce fusese condamnat într-un caz separat.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Un fost premier al României a fost condamnat pentru acte de corupţie", titrează Agenţia Associated Press.

"Fostul premier român Adrian Năstase revine la închisoare", scrie publicaţia belgiană 7sur7. CITIȚI ȘI:

  • DOSARUL ”ZAMBACCIAN”. Adrian Năstase, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare: "Pedeapsa este îngrozitoare şi injustă! Fostul premier a fost încarcerat la Rahova"
  • Sora lui Adrian Năstase: "Cine luptă pentru România, în clipa de faţă e pedepsit"