Marile dosare de corupție din China. Numărul cazurilor a crescut în ultimii cinci ani

Marile dosare de corupție din China. Numărul cazurilor a crescut în ultimii cinci ani

Procurorii chinezi au avut în 2013 în derulare peste 27.000 de dosare de corupție, dosare în care peste 36.000 de persoane au fost condamnate.

Potrivit China Daily, între lunile ianuarie și noiembrie, în China au fost deschise 27.236 de dosare de delapidare și mită.  Un procent de 80% dintre aceste cazuri au fost de importanță majoră, printre ele numărându-se cazuri de mită de peste 8.000 de dolari și deturnări de fonduri de peste 16.000 de dolari. Numărul marilor dosare de corupție a crescut în ultimii cinci ani. În 2012, au fost înregistrate 20.442 dosare majore, în comparație cu 18.464 în 2011 și 17.594 în 2008. Anul trecut 23.017 funcționari publici au fost condamnați. Unul dintre cele mai importante dosare de corupție a fost cel al fostului ministru al căilor ferate, Liu Zhijun, care a acceptat peste 10 milioane de dolari mită pentru a acorda contracte și care a fost condamnat la moarte cu suspendare în luna iulie.  Luna trecută, cel puțin cinci oficili din ministere au fost anchetați pentru corupție, printre ei numărându-se Li Dongsheng, fost viceministru al Securității Publice, și Li Chongxi un consilier politic din provincia Sichuan.

TOP 3 RECOMANDĂRILE EDITORILOR:

  • Evenimentul zilei a obținut o chirie mai mică pentru sediul Ministerului Fondurilor Europene
  • AMENZI USTURĂTOARE. Ce sancţiuni au primit TURIŞTII care au încălcat REGULILE la Sarmizegetusa Regia
  • Schuster-mat în USL: Matul Prostului în cinci mutări!

TOP 3 CELE MAI POPULARE ARTICOLE:

  • VIDEO. ENGLEZUL prins de AVALANŞĂ, de Revelion, pe VÂRFUL MOLDOVEANU. TREI ZILE a fost APROAPE MORT şi acum SPUNE POVESTEA TERIFIANTĂ
  • Orgiile sexuale ale VIP-urilor, povestite de cea mai frumoasă asasină
  • PREVIZIUNILE EVZ 2014. Ponta va candida, Băsescu va face jocurile

Ne puteți urmări și pe Google News