Ambasadorul palestinian la Praga a murit în urma unei explozii produse în apartamentul său

Ambasadorul palestinian la Praga a murit în urma unei explozii produse în apartamentul său

Ambasadorul palestinian la Praga, Jamal Al Jamal, a murit în urma unei explozii produse astăzi la prânz în apartamentul său din capitala cehă.

Ambasadorul palestinian la Praga a decedat după ce a fost grav rănit într-o explozie produsă în apartamentul său. Diplomatul palestinian s-a rănit probabil în urma "manipulării imprudente a unui explozibil periculos", transmite Mediafax.

"Cu regret, confirmăm această informaţie furnizată de serviciile de urgenţă", a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Andrea Zoulova. "După ce i-au fost stabilizate funcţiile vitale, el a fost transportat la spitalul militar Praga-Stresovice, în comă indusă", a declarat şefa serviciului de urgenţă, Jirina Ernestova.

Purtătorul de cuvânt al ambasadei, Nabil el Fahel, a declarat pentru postul de radio public ceh CRo că toată familia ambasadorului se afla în apartament în momentul exploziei.

Jamal Al Jamal a preluat oficial funcţia de ambasador la Praga în octombrie.

Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili originea exploziei.

Deflagraţia ar fi fost provocată de un sistem de alarmă antifurt în momentul în care diplomatul a deschis un seif în apartament, potrivit presei locale.

Ne puteți urmări și pe Google News