Cum a putut să piardă Tyson Fury una dintre cele patru centuri mondiale: „Este adevărat, a fost deposedat de centura sa”

Cum a putut să piardă Tyson Fury una dintre cele patru centuri mondiale: „Este adevărat, a fost deposedat de centura sa”

După ce l-a învins pe Wladimir Klitschko în urmă cu două săptămâni, britanicul Tyson Fury a fost deposedat de una dintre cele patru centuri câștigate la categoria grea (WBA, WBO, IBF şi IBO).

Pugilistului din Regatul Unit i-a fost retrasă centura IBF, din cauză că a refuzat să şi-o apere în faţa challengerului obligatoriu, Vyacheslav Glazkov. Astfel, Fury avea la dispoziție două săptămâni, din momentul câștigării centurii IBF, pentru a fixa data luptei cu boxerul care avea dreptul de a se bate pentru acest titlu, conform regulamentului federaţiei mondiale IBF.

Fury a refuzat însă meciul cu ucraineanul Glazkov, dar în schimb i-a acordat lui Klitschko revanșa, după o clauză prevăzută în contract, activată de Klitschko şi acceptată de Fury.  

„Este adevărat, a fost deposedat de centura sa IBF. Challenger-ul nostru era Vyaceslav Glazkov, însă, în loc să-l înfrunte, Fury a semnat o clauză privind meciul revanșă cu Vladimir Klitschko”, a declarat Lindsey Tucker, președintele IBF.

Ne puteți urmări și pe Google News

Așadar, pentru centura IBF se vor bate acum ucraineanul Vyacheslav Glazkov, numărul 1 IBF, și americanul Charles Martin, al patrulea clasat în ierarhia IBF.