Ministrul Sănătăţii: 80-90 de răniţi sunt în stare critică şi gravă

Ministrul Sănătăţii: 80-90 de răniţi sunt în stare critică şi gravă

Aflat duminică la Spitalul Floreasca din Bucureşti, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a precizat că „numărul celor a căror viaţă se află în pericol este de la 80-90 pacienţi. Un singur pacient de la Spitalul de Arşi a rămas neidentificat”.

„Toată lumea va oferi informaţii ori de câte ori va fi nevoie. Relaţia este directă între medici şi aparţinători, cătora sperăm să le dăm veşti bune.  Vă spuneam aseară că sunt 35 de pacienţi în stare critică şi că mulţi sunt în stare gravă. Practic, numărul celor a căror viaţă se află în pericol este de la 80-90 pacienţi. Un singur pacient de la Spitalul de Arşi a rămas neidentificat. Acesta este intubat. Toată lumea are tot ce este necesar pentru aceşti pacienţi. Medicii se bat pentru fiecare dintre ei. Nu neglijăm pe nimeni. Toţi ceilalţi pacienţi primesc  îngrijirea de care au nevoie. Totul a reintrat în normal. Niciun spital nu şi-a modificat capabilitatea”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, aflat duminică la Spitalul Floreasca , unde au fost internaţi mai mulţi dintre răniţii în dramaticul incendiu de la club Colectiv.

„Toţi pacienţii noştri, inclusiv cei în stare gravă, au demonstrat o evoluţie stabilă. Evaluările le facem, de obicei la 48 de ore. Mai bine de jumătate din ei au fost deja reevaluaţi. Dar suntem abia la începutul evoluţiei unor boli extrem de gravă şi cu o evoluţie imprevizibilă. Suntem abia la început”, a declarat, al rândul său,   prof.dr. Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca

Ne puteți urmări și pe Google News