Robert Cazanciuc: Liberalii au dat dovadă de IPOCRIZIE la votul privind Agenția de recuperar a prejudiciilor

Robert Cazanciuc: Liberalii au dat dovadă de IPOCRIZIE la votul privind Agenția de recuperar a prejudiciilor

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, consideră că liberalii au dat dovadă de ipocrizie atunci când au votat împotriva legii de înfiinţare a Agenţiei de Administrare a Bunurilor Sechestrate pe motiv că nu au fost luate în considerare amendamentele propuse de ei.

"Auzim aceste discuţii, din păcate pline de ipocrizie, de dimineaţă până seara. Noi facem, noi vrem să facem, dar din păcate nu suntem sprijiniţi. Oameni buni, ce text concret aţi propus pentru a îmbunătăţi acest proiect şi nu a fost acceptat? Haideţi să ne uităm împreună pe el să vedem, este un text în acord cu Constituţia? Este în acord cu interesele României, cu ceea ce spun partenerii străini? Auzim de dimineaţă până seara, din păcate, numai vorbe frumoase şi când vine vorba să dovedim că susţinem anumite proiecte, votăm împotrivă", a declarat Robert Cazanciuc, astăzi, la RFI.

Întrebat dacă vede votul din Senat ca fiind un act premeditat, ministrul Justiţiei a răspuns că liberalii au votat în baza unei indicaţii venite de la liderii de grup.

"Mi-e greu să spun dacă a fost sau nu premeditat. Spuneam, după discuţiile avute cu grupurile parlamentare, am crezut că am susţinerea pentru acest proiect, am avut toată deschiderea pentru a primi orice propunere, pentru a face un text mai bun dacă este cazul. Din păcate, ce am văzut ieri în Senat a fost o indicaţie a liderilor de grup parlamentar PNL de a vota împotrivă. De aceea s-a votat în bloc. Cu o singură excepţie, un singur senator PNL a spus că îmi va transmite propuneri de îmbunătăţire a textului pentru a fi avute în vedere la Camera Deputaţilor dacă va vota proiectul. Singurul care şi-a respectat angajamentul a fost domnul Popa", a precizat Robert Cazanciuc.

Ne puteți urmări și pe Google News

În opinia sa, Opoziţia ar fi trebuit să îşi respecte angajamentele şi să susţină proiectul de lege, care astfel ar fi trecut, în ciuda slabei mobilizări la vot din partea parlamentarilor Puterii.

"Până una alta, am avut susţinerea tuturor parlamentarilor PSD pe acest proiect de lege. Am auzit ieri că Opoziţia nu trebuie să susţină proiectul Guvernului. Opoziţia nu înseamnă opoziţie faţă de România. Opoziţie înseamnă să respecţi propriile tale angajamente, atât în ţară cât şi în străinătate. (...) Dacă cei de la PNL respectau angajamentul, aşa cum au afirmat în mod public, legea ar fi trecut ieri. Această chestiune a prezenţei la vot (a celor de la PSD - n.r.) am discutat-o deja cu liderul de grup şi o voi discuta azi sau mâine şi cu preşedintele partidului", a mai spus ministrul Justiţiei.

El a adăugat că îşi doreşte ca legea să fie votată în Parlament, în urma unor dezbateri, chiar dacă actul normativ ar putea, teoretic, să fie adoptat prin ordonanţă de urgenţă