VESTE PROSTĂ. Dinamo nu are nicio șansă să joace în cupele europene

VESTE PROSTĂ. Dinamo nu are nicio șansă să joace în cupele europene

Dinamo a ieșit din insolvență, săptămâna trecută, dar nu are nicio șansă să evolueze în sezonul viitor al cupelor europene.

Chiar dacă au reușit să încheie procesul de insolvență, dinamoviștii nu au nicio șansă să evolueze în cupele europene. Viorel Duru, președintele Comisiei de Licențiere din cadrul FRF, a declarat că UEFA nu le va acorda „câinilor” derogarea necesară pentru Europa.

„Regulamentul este clar. Sigur că Dinamo poate face o cerere la UEFA şi cei de acolo vor decide. Nu s-a schimbat nimic între timp. Sigur că Dinamo are dreptul să depună dosarul de licenţiere dacă va fi cazul la sfârşitul sezonului, numai că nu o să primească licenţă pentru cupele europene. Conform regulamentului nu poate dovedi că în ultimele 12 luni înainte de începerea sezonului pentru care aplică nu a fost în insolvenţă. Dinamo a ieşit din insolvenţă în septembrie, iar regula spune că trebuia să iasă înainte de luna mai. Singura şansă a lor, dar eu mi-am mai spus părerea şi nu o schimb - adică zero şanse, să facă o solicitare la UEFA şi să ceară o derogare de la această regulă. Dar este fără precedent. Nu s-a întâmplat până acum ca UEFA să dea o derogare de la această regulă. Dinamo poate trimite această adresă la UEFA prin intermediul nostru, pentru că nu poate să se adreseze direct UEFA. Poate face o scrisoare către UEFA, pe care noi să o transmitem mai departe”, a spus Duru pentru Mediafax.