Ziua în care poţi afla cât afectează STRESUL productivitatea la locul de muncă.Teatru şi Porţi Deschise la Spitalul de Psihiatrie Titan

Ziua în care poţi afla cât afectează STRESUL productivitatea la locul de muncă.Teatru şi Porţi Deschise la Spitalul de Psihiatrie Titan

O iniţiativă extrem de interesantă a avut conducerea Spitalului de Psihiatrie Titan “Dr. Constantin Gorgos”. Medicii îi invită pe cei care resimt stresul zilnic de la locul de muncă, şi nu numai, la Ziua Porţilor Deschise, declarată sâmbătă, 22 august 2015. Oamenii au, astfel, posibilitatea să discute, liber, despre “ascunzişurile” minţii şi efectele negative ale unor boli mentale netratate la timp asupra familiei, a colegilor de serviciu, a celor din jur, dar să şi asiste la o piesă de teatru.

Spitalul de Psihiatrie Titan “Dr. Constantin Gorgos” a transmis că organizează, în data de 22 august a.c.,  “Ziua Porţilor Deschise", eveniment ce este menit să promoveze valorile umane şi un gen de “mediatori” pe lângă cei relevaţi de neuroştiinţe.

Evenimentul are loc la instituţia meidcală situată în spatele Policlinicii Titan, lângă parcul cu aceeaşi denumire, începe la ora 10.00.

Pentru o mai bună înţelegere a ceea ce înseamnă un spital de psihiatrie, etichetat, în mod eronat, de către mulţi  drept“Spital de nebuni”, organizatorii au pregătit un program în care fiecare vizitator să interacţioneze cu atmosfera dintr-o astfel de unitate medicală, vindecătoare de minţi şi de suflete, cum spunea, odinioară, un specialist.

Ne puteți urmări și pe Google News

Organizatorii au anunţat următorul program pentru cei interesaţi:

-  de a participa la un circuit de vizitare, însoţiţi de personal specializat, astfel luând la cunostinţă despre fiecare compartiment din spital şi atribuţiile acestuia.

- de a admira o expoziţie de pictură tematică oferită de reprezentanta Clubului România UNESCO, doamna Atena Corlăţeanu, membră a Uniunii Artistilor Plastici din România.

- de a participa la o acţiune de donaţie de gânduri bune - "Părerea ta contează!" prin care Spitalul solicită de la doritori idei, gânduri bune, promisiuni, angajamente - cuvinte binecuvantate pentru oamenii aflaţi în impas, gânduri ce vor fi vizibile pe un suport pe perete, în incinta spitalului.

- de a dezbate la o masă rotundă cu tema "Săntatea mintală la locul de muncă”. Scopul acestei dezbateri este de a creşte productivitatea la locul de muncă prin reducerea stresului, prin folosirea potenţialului nevalorificat din cauza unor eventuale tulburări mintale netratate la timp, fiind, de altfel, o prioritate atât în instituţiile publice cât şi în cele private.

- de a viziona piesa de teatru „3 in 1″, o comedie spumoasă cu accente filosofice în regia Francescăi Dogaru şi cu actorii Raluca Zlatanov, Liana Pecican, Cristina Pricop, Cristi Constantinescu. 

Pe parcursul circuitului, vizitatorii vor primi pliante cu activităţile spitalului, tehnici de tratament, informări privind posibilităţile de prevenire a stresului sau a unor afecţiuni psihice. Toţi participanţii la activităţile organizate în cadrul evenimentului Ziua Porţilor Deschise vor primi diplome din partea Spitalului. La eveniment vor participa cadre medicale ale spitalului nostru: dr. Mircea Lupuşoru, dr. Elena Preda, care vor comunica cu toţi  vizitatorii prezenţi, avizi de informaţii şi modalităţi de vindecare.

"Organizarea evenimentului Ziua Porţilor Deschise coincide cu dorinţa nostră de a crea o cale de comunicare către comuniăţile ştiinţifice, pe de-o parte, şi către societatea civiă, pe de altă parte. Totodată, avem ocazia să combatem încă odată stigmatizarea şi excluziunea socială, un factor de risc major, cu rol defavorabil în drumul spre vindecare" a afirmat doamna Ec. Valy Mariana Besoiu, managerul Spitalului de Psihiatrie "Dr Constantin Gorgos".

Spitalul de Psihiatrie Titan "Dr Constantin Gorgos" s-a consacrat şi prin preocuparea permanetă de consolidare a unei comunicări între personalul medical al spitalului şi beneficiarii potenţiali ai serviciilor medicale, interes dovedit prin organizarea continuă de evenimente menite să apropie personalul medical de potenţialii pacienţi. Numai în ultimul an, Spitalul a găzduit evenimente mediatizate precum "Ziua Monidala a Sănătaţii Mintale (seminar "Coexistând cu Schizofrenia")"- octombrie 2014; "Sănătatea Mintală şi Credinţa" - decembrie 2014;  "Săptamâna Creierului" (16 - 22 martie 2015) şi "Tineretulşii Sănătatea Mintală" - 12 august.