Cum se programează filmele la Pro TV, ca să facă rating

Cum se programează filmele la Pro TV, ca să facă rating

La „Greu de ucis” s-a uitat un milion de români. Audiențele lunii iunie au adus surprize

Fără marile show-uri și în sezon estival, bătălia în Prime Time pentru audiență s-a dat între filmele artistice. Pro TV a dominat clar topul filmelor din luna iunie. Dintre primele 30, după rating, 29 de filme au fost difuzate de Pro TV. Antena 1 are o singură producție, pe locul 30, „Clona ucigașă”, conform audiențelor publicate de paginademedia. ro. Filmele din grila ProTV nu sunt la prima difuzare, iar „Greu de pensionat”, cu Bruce Willis în rolul principal, a adunat în fața televizoarelor aproape un milion de telespectatori și s-a clasat pe primul loc în top. Pe locul al doilea, „Răpirea”, un thriller din 2011 cu Taylor Lautner, iar pe al treilea -„Columbiana”, thriller-ul care acum doi ani a bătut X Factor. Producțiile au depășit, fiecare, 950.000 de telespectatori. „Nu există liste magice aducătoare de rating. E ca un joc de șah în care îți analizezi în detaliu fiecare mișcare pentru a câștiga audiență, cunoscându-ți publicul țintă și piața”, a explicat Cristina Constantinescu, Head of Programming PRO TV.

Pe primul loc, în reluare

Și în reluare, „Las Fierbinți” își păstrează detașat prima poziție în top în luna iunie. Serialul de la Pro TV a avut o audiență medie de 750.000 de telespectatori în mediul urban, la 160.000 de telespectatori distanță de următorul clasat, serialul „Dila”, de pe Kanal D.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Fiecare programare a filmelor e bazată pe istoricul performanțelor, profilul audienței și publicul potențial, toate acestea dublate de experiență și know-how-ul echipei”, a adăugat Constantinescu.

Topul televiziunilor

Prima lună de vară aduce pierderi de zeci de mii de telespectatori pentru toate televiziunile. Fără „Ferma vedetelor” și fără „Românii au talent”, ProTV pierde aproape 100.000 de telespectatori. Rămâne însă lider în topul televiziunilor, cu 502.000 de telespectatori (media pe național). Pe cel de-al doilea loc se clasează Antena 1, cu 437.000 telespectatori și Kanal D care urcă pe locul al treilea, cu 352.000 de telespectatori, depășind cu numai câteva mii de telespectatori Antena 3.

Realitatea TV, revenire spectaculoasă în audiențe

Dacă în mai Realitatea TV a avut o cădere până aproape de locul 20, în iunie postul are cea mai mare creștere de audiență. Televiziunea aproape și-a dublat rating-ul și a urcat șase locuri în clasamentul general. Media telespectatorilor în Prime Time: 74.000. Antena 3 păstrează primul loc între televiziunile de știri, cu o medie de 330.000 de telespectatori pe minut. Cu o pierdere ușoară, de 5.000 de telespectatori, România TV păstrează locul șapte în clasamentul general și poziția a doua între posturile de știri. Media în Prime Time: 164.000. Cu o medie de 78.000 de telespectatori în iunie, B1TV ocupă locul 11 în clasamentul general și locul trei între posturile de știri. B1 TV a câștigat 1.000 de telespectatori. Digi 24 staționează ca număr de telespectatori – 64.000. Coboară însă un loc în clasament, pe locul 13, după Realitatea TV.