DNA contestă achitările din „Loteria II”

DNA contestă achitările din „Loteria II”

Procurorii DNA vor declara apel împotriva sentinței prin care cei 13 inculpați din dosarul Loteria II, acuzați de manipularea pieței de capital, au fost achitați.

Decizia a fost dată de magistratul Georgiana Iorguță, de la Tribunalul București, dar ultimul cuvânt îl vor avea judecătorii Curții de Apel.

Caz „istoric”

Dosarul este pe rolul instanțelor din decembrie 2008. Cei mai cunoscuți acuzați din acest caz: fostul vicepremier George Copos, Camelia Voiculescu - fiica lui Dan Voiculescu și fostul ministru al Comunicațiilor, Sorin Pantiș.

Ne puteți urmări și pe Google News

FOTO: Camelia Voiculescu

Copos este acuzat de mai multe fraude economice. El ar fi împrumutat 2.350.000 de lei de la Grivco, grup de firme controlat de Dan Voiculescu. Apoi a finanțat achiziția de către această societate a unui pachet de acțiuni la Ana Imep, care ulterior au fost cesionate pentru 2.480.000 de lei.

Conform DNA, s-a urmărit obținerea unei participații de peste 90% la Ana Imep, tranzacționată pe RASDAQ, care să le permită închiderea acesteia prin delistarea societății de la bursă.