Niculescu a cedat în fața mezinei Konjuh

Niculescu a cedat în fața mezinei Konjuh

Românca a ratat, ieri, trofeul de la Nottingham, după ce a pierdut finala în care adversară i-a fost o jucătoare în vârstă de 17 ani

Monica Niculescu, locul 61 în clasamentul mondial, nu a putut repeta, ieri, uluitoarea perfomanță din semifinalele turneului de la Nottingham, acolo unde a umilit-o pe poloneza Agnieszka Radwanska, locul 13 WTA, cu scorul de 5-7, 6-4, 6-0.

„Nu a fost ziua mea”

Ieri, tenismena româncă a pierdut finala competiției din Marea Britanie, act în care a întâlnit-o pe jucătoarea croată Ana Konjuh (87 în clasamentul mondial). După ce s-a impus categoric în primul set, Niculescu a cedat inexplicabil în fața sportivei în vârstă de doar 17 ani, cu scorul de 6-1, 4-6, 2-6. „Sunt puțin dezamăgită pentru că nu am reușit să continui jocul bun din primul set. Nu a fost ziua mea astăzi (n.r. - ieri), dar acum vreau să vină turneul de la Wimbledon”, a declarat Niculescu, la final.

Ne puteți urmări și pe Google News

Însă, pentru Niculescu este cel mai bun rezultat din acest an, în timp ce Konjuh a bifat cea mai bună performanță din carieră, adjudecându-și primul titlu WTA. De altfel, pentru Monica a fost cea de-a cincea finală jucată. „Tricolora” a câştigat turneele de la Guangzhou (China), în 2014, şi Florianopolis (Brazilia), în 2013, şi a ajuns în ultimul act la Luxemburg, în 2011 şi 2012.

În urma finalei disputată pe iarba de la Nottingham, românca în vârstă de 27 de ani va lua 180 de puncte WTA și un premiu de 21.400 dolari, iar sportiva din Croația își va trece în cont 280 de puncte WTA și 43.000 dolari.

Konjuh joacă pentru sora ei

Totuși, cariera Anei Konjuh are o poveste cutremurătoare. Tenismena croată îi dedică fiecare victorie surorii sale, Antonia, care suferă de o formă rară de cancer cerebral.

Mai mult, Monica Niculescu va evolua, astăzi, și la turenul WTA de la Birmingham, unde o va înfrunta în runda inaugurală pe a 10-a favorită, Barbora Zahlavova- Strycova (Cehia), numărul 22 WTA.