Teodorovici: ANAF nu va putea face un control 100% al bonurilor câștigătoare

Teodorovici: ANAF nu va putea face un control 100% al bonurilor câștigătoare

Următoarea loterie a bonurilor fiscale va fi organizată în luna iunie pentru bonurile emise în luna mai și aprilie, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, în cadrul emisiunii „Lumini și umbre”.

Dat fiind că sunt peste 10.000 de bonuri câștigătoarea, verificarea autenticității fiecărui bon va fi greu de stabilit, a recunoscut ministrul. 

„ E clar că ANAF nu va proceda la un control de 100%. Nu va putea. Eforturile sunt foarte mari, pe de-o parte. Pe de altă parte trebuie să schimbăm mecanismul. Nu pot să am un  număr atât de mare de câștigători, pentru căî atunci câștigul este foarte mic”, a spus Teodorovici. 

Acesta a mai declarat că următoarea variantă a loteriei va avea un câștig fix. „Vom avea un câștig fix. Putem să mergem cu un număr maxim de 100 de câștigători, e un exemplu deocamdtă, pentru că din păcate noi nu avem pe bonul fiscal o serie sau un număr pe care să-l pot... Fiecare casă de marcat are un număr pe care îl dă pe fiecare bon fiscal. Putem ca și exemplu să spunem extragem luna și ziua respectivă, toate bonurile care se regăsesc în acea perioadă de timp și potențial câștigătoare se depun, iar cu numărul de înregistrare depus, cu acestea să intre la o nouă extragere din care extrag 100 de câștigători de exemplu la care împart acel milion de lei”, a explicat ministrul.   

Ne puteți urmări și pe Google News